搜索

[釣行] 3/6~黃石碼頭之好慘既一日>.<

tony0105 發表於 4/6/2012 21:08:37 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

唉~事源係咁, 本身早上要去西貢爬龍舟~咁心諗還掂去得西貢, 就去釣下魚FIT下魷喇~(本身住南區呢):%12^

咁爬完龍舟就去黃石FIT魷~:%15^去到之後, 見到個環境都OK喇, 不過就好多人呢~

咁拿拿聲開竿~小心咁FIT喇~ 頭幾槍有都有D魷BB過黎搞我~咁好開心喇~因為佢地好搞笑呢~掂下我隻蝦又唔肯抱~咁我再努力喇~

但呢個時候隻船就走左埋黎拍左係碼頭到, 咁算喇~我行過D玩~ 點知入面個水手拎住罐油漆出船頭~然後望上黎對住我笑~咁我又好有禮貌咁對佢笑返喇~

點知佢笑完之後就一野倒左D油漆落海:%13^我當堂O左咀, 打左個特........心入面都唔小心問候左佢媽媽........但知道自己係碼頭釣魚都唔好得去邊,咁算喇/ . \"

之後我唯有等D油散開D喇~等左陣,終於叫做睇唔到D油~咁我掉出D喇~做左2下動作~個水手走左上黎~咁我都向佢點下頭咁~之後就做第三下動作~

一做~! 實曬, 隨即就一下好強勁既出JET~嘩嘩嘩~!正呀~不過救命呀~!佢唔停呀~! 每一下都出好耐JET~!從未試過咁正呢~咁個呀叔就話中大野BOR~咁我好開心話:嗯, 好大隻呢~!

之後同佢一輪激戰~終於見到佢了~超恐怖, 一大舊野~!超大隻針墨~~~~!我未中過咁大隻針墨野呢~(勁多人都圍觀)

但埋到黎之後, 我發現, 我冇帶任何野拎佢上黎呢咁我想係樓梯過度上喇~但佢隻船又拍左係度~呢個方案唔得了~咁我又見佢隻船有個撈基, 咁我好好聲氣咁問佢可唔可以借一借黎撈隻野呢~點知點友佢唔應我, 仲行左去第二度\ . /咁心諗, 係我冇帶齊野, 係我問題~咁我唯有等佢隻船走開喇~一路等, 我一路望住佢, 佢又不時望下過黎~我都唔知等左幾耐了~隻野突然一必..........我白白的睇住隻野...........走左

當我超DOWN既時候.......果個水手行埋黎, 仲好那串咁同我講~甩左呀?再釣過囉~講完就走左去開船~

嘩~我當堂血壓上升, 心跳加速~!個心不斷@#@#$#$%$#%

痴那線嫁~!佢唔講最尾過句我都冇咁火~!咁係我冇帶野嘛~但佢洗唔洗講埋最後過句~仲要見到人甩左佢先開船走~~我真係好火囉~

之後我冇曬MOODFIT囉~不斷咁係個碼頭附近左FIT右FIT, 想中返隻野......但都係冇, 得D BB黎~佢地都係好似之前咁,掂下又唔掂下咁~好似想安慰我咁,  但我真係冇曬MOOD了, 我唔想特登FIT佢地~因為佢地太細, 我唔想搞佢地..........

結果都係中唔返~成個釣行就咁完左......真係好灰, 又好火~我一直打算中隻大針墨~明明只差一點兒便可以完成我個目標.....點解會咁嫁........

評分

參與人數 4金幣 +220 收起 理由
small_fishman + 20 呢Post好杰!!
derek20058 + 100 同情分!!
gilsonli + 50 寫個頂字!!
achilles + 50 同情分!!

查看全部評分

牙健 發表於 4/6/2012 22:09:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
加油吧...
上唔到等下條^_^
支持你
回復 支持 反對

garying01 發表於 4/6/2012 22:17:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
依個世界係好多仆x ga~
當自己唔好彩,破財擋災la~
回復 支持 反對

樓主| tony0105 發表於 5/6/2012 00:46:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 支持 反對

樓主| tony0105 發表於 5/6/2012 00:50:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
garying01 發表於 2012-6-4 22:17

現在只怪自己冇帶齊野喇~/ . \

最陰公係成晚都諗返隻野離我而去既情景.......
回復 支持 反對

l123 發表於 5/6/2012 10:53:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
garying01 發表於 2012-6-4 22:17

乜人都有,睇開啲啦。下次見到映低罪証
回復 支持 反對

漁旻 發表於 5/6/2012 14:35:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
D(人)就係望你上唔到之嘛,佢地自己釣唔到,咪唔想你上到囉!
回復 支持 反對

樓主| tony0105 發表於 6/6/2012 00:43:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
漁旻 發表於 2012-6-5 14:35
D(人)就係望你上唔到之嘛,佢地自己釣唔到,咪唔想你上到囉!

我都唔明點解會咁.....經過呢次之後,我會每一次都帶齊野嫁喇~
回復 支持 反對

koo8768 發表於 6/6/2012 07:01:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
鈔下有關資料!告他!
回復 支持 反對

樓主| tony0105 發表於 6/6/2012 12:01:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
yukfai713 發表於 2012-6-6 10:38
你去fit魷又唔通知我一齊去,我果日係你附近呀,搭程船就到的塔門。下次再來哩邊fit,找我一齊玩啦: ...

嗯~好呀~
其實果日我早上係去爬龍舟的~係見還掂要入西貢就去FIT下魷咁~

咁你去OR返黎過陣有冇見到個肥肥地同黑蚊蚊既傻仔係度FIT魷??見到的話果個應既係我呢
回復 支持 反對