搜索

1120路亞賽前賽後...及比賽花絮!!

naobao 發表於 21/11/2011 17:50:37 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
終於完成左喺國內嘅第一次比賽
大家膠膠慶慶出發平平安安歸來!!
今次比賽雖然只係摷左個場三份之一,
但係目標魚size唔錯喇,40幾常見...
先黎個致謝詞...
首先多謝天公做美,比賽日唔太涼唔太熱,仲有晴朗天俾我地欣賞週圍出林風景,
跟住一定要感激咁多位幫手嘅工作人員,前一晚大家又無訓,淨係睇又無得釣,
行來行去都好辛苦架...無言感激!!
又要多謝每一位參賽網友,無你地支持,比賽就無得攪落去,多謝!!
另外要鳴謝...智兄,龍華粱生,龍景農莊以及深圳租車公司支持安排!!

今次比賽前19號,已有熱身安排,我地幾個工作就已經上左去先,
諗住揼骨舒展一吓,好好訓一晚...之後精精神神...咁...
原來都係唔得嘅,一樣都係點滴到天明...真係...
早上到左過關後嘅集合地點,好順利就齊晒人,
司機亦一早到達,不過車場好多好多旅遊巴,
所以我地要行遠小小先上到車...
今次租車公司其中一個司機哥哥,
原來都係中意釣魚,仲同我地一齊玩,
不過佢玩台釣,佢話都釣到巧多魚呀!!
坐車去釣場途中,因為我地班工作人員未食早餐,
所以要臨入釣場前停一停車買野食醫肚,
阻遲左大家小小時間,實在抱歉...

我地約早上9時就到達釣場,
預左半小時俾大家開竿準備及簡略講解一吓比賽事項,
9點半...比賽正式開始...
今次我地定左個比賽範圍,約佔釣場三份之一,
主要係圍繞人工建築物,原因係...安全第一及有良好標點,
不過到場先至發現當日水較混濁,可能同之前落左幾場大雨有關係,
既來之則安之,就等大家好好發揮一吓個人本領,
開始一段短時間後,就已經有選手上左加洲鱸,仲係唔錯嘅40cm,
整個上半場都有加洲鱸進帳,而且都係唔錯嘅40幾,最大嘅係45cm,
大部份人都係設定目標魚係加洲鱸,可能想盡快將分數打底,
反而雜魚就無乜人主動去攪...

到左12點半,哨聲一響上半場完,之後到開飯時侯,
食飯就無乜野講,唯一講吓係有部份網友爭取釣魚,
一樣都要用栗米黎玩吓鯇魚鯉魚...

到左2點下半場,大家可能因見到某些地點有魚中左,
所以好自然咁走埋去,希望分一杯羹,
不過隨住時間嘅過去,有時往績亦不足夠應付比賽需要,
中得多中得到嘅位,完全無料到...有部份都改變策略玩雜魚,
辛苦嘅下半場,大家都在努力中...
好快5點了...比賽結束...
當然有人打龜,有人否極泰來,有人被越過,有人成竹在胸,
睇一睇成績,魚獲數量一般般,比較驚喜係上釣Size,
Black Bass不少40+的,雜魚活性都較低,
同我地之前試場釣行好唔同,釣場環境變化,實在太多因素影響,
小弟才疏學淺,不發偉論了,各位選手玩過一次後,
反正此場地還有三份二位置你未玩過,
有興趣發掘嘅,可以再黎玩吓,或者會再有驚喜,

總嘅黎講,比賽中有堅持嘅,最少你可以好好享受過程,
或許運氣到來,更可以獎牌將美好時光留下來!!

賽前...
P1100764.JPG P1100765.JPG P1100766.JPG P1100767.JPG P1100768.JPG P1100769.JPG P1100770.JPG P1100771.JPG P1100772.JPG P1100773.JPG P1100774.JPG P1100775.JPG P1100776.JPG P1100777.JPG

比賽...

登錄/註冊後可看大圖

P1100848.JPG P1100846.JPG P1100844.JPG P1100843.JPG P1100842.JPG P1100841.JPG P1100840.JPG P1100836.JPG P1100837.JPG P1100838.JPG P1100839.JPG P1100834.JPG P1100831.JPG P1100830.JPG P1100829.JPG P1100827.JPG P1100826.JPG P1100825.JPG P1100819.JPG P1100820.JPG P1100821.JPG P1100822.JPG P1100818.JPG P1100817.JPG P1100816.JPG P1100814.JPG P1100810.JPG P1100811.JPG P1100812.JPG P1100813.JPG P1100809.JPG P1100808.JPG P1100807.JPG P1100806.JPG P1100802.JPG P1100803.JPG P1100804.JPG P1100805.JPG P1100798.JPG P1100799.JPG P1100800.JPG P1100801.JPG P1100796.JPG P1100795.JPG P1100794.JPG P1100790.JPG P1100791.JPG P1100792.JPG P1100793.JPG P1100786.JPG P1100787.JPG P1100788.JPG P1100789.JPG P1100785.JPG P1100784.JPG P1100783.JPG P1100782.JPG P1100797.JPG KAY.JPG

賽後...
P1100858.JPG P1100859.JPG P1100860.JPG P1100861.JPG P1100862.JPG P1100863.JPG P1100864.JPG P1100865.JPG P1100866.JPG P1100867.JPG P1100868.JPG P1100869.JPG P1100870.JPG P1100871.JPG P1100872.JPG P1100873.JPG P1100874.JPG P1100875.JPG P1100876.JPG P1100877.JPG P1100878.JPG P1100880.JPG

評分

參與人數 3金幣 +600 收起 理由
siusun + 200 靚人靚景靚魚!!
黑雲 + 200 好吊呀!!
雅比 + 200 靚人靚魚靚景!!

查看全部評分

最強幻象 發表於 21/11/2011 20:01:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
siusun都有去喎...
回復 支持 反對

京一 發表於 21/11/2011 20:50:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
辛苦晒~~~~~爆叔
回復 支持 反對

flyfisher 發表於 21/11/2011 21:56:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
讚好..........
回復 支持 反對

bulldog 發表於 21/11/2011 22:12:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

點解我又喺要返大陸.....{:78_4099:}......冇得嚟玩 ???
回復 支持 反對

siusun 發表於 22/11/2011 00:38:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
最強幻象 發表於 2011-11-21 20:01
siusun都有去喎...

當然喇!!估唔到呢~
回復 支持 反對

Sugar 發表於 22/11/2011 04:51:16 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳
多謝爆叔
回復 支持 反對

nortoncamel 發表於 22/11/2011 11:29:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
睇相都已經手痕
最衰星期六日兩日都要返工
如果唔係一定嚟學野
回復 支持 反對