搜索

[釣行] 不斷努力下的鼓勵~

yuko 發表於 5/6/2011 16:01:12 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
尋日朝早9點開始fit,中途釣下魚抖下又fit下~
見成海都係手指size魷B,跟住隻蝦返尼又唔敢攬咁,好可愛呢~
直到下午4點幾 ,咦?拋出去後無耐有一下拉一拉的感覺
但好輕,冇抽到,跟住收到埋腳邊,一個白色影衝埋尼~
但突然好大聲砵砵砵~~~ 有架大船尼緊泊碼頭,其實都有段距離,
不過佢以為我唔知咁,猛咁砵我, 結果嚇到我心急得滯未等隻魷攬實就抽,
結果等了全日,比較大小小既魷魚(about 15cm啦)就咁噴墨走了......
此時個心已沉一沉,船又差不多埋到又喪砵,
搞到我又心急地收返隻蝦上尼仲勾埋樁添....
其實小C妹我係安全第一的,我拉斷左行開左埋隻船跟本都未到........
6點鐘要回程,我只望能破龜o者,大細都唔緊要啦~
結果5點9就起左一隻超細魷B~已放回大海~
即刻成個人開心返哂~滿足哂~嘻嘻~破到龜我已經好心滿意足架喇~
回程時到達另一碼頭等Bus,又試幾槍啦~Bus到了,諗住試埋最後一槍就走,
到底後一抽!~水袋既感覺跟住出左幾下drag~最後撈箕侍候,上車走人~哈哈~
努力左一整天,呢隻魷算係我最大的鼓勵了~因為...............雖然size不大,
但起碼叫龜左幾星期終於有魷上啦~ 講完故事了,去相~

非常超級極之可愛的小魷B呢~~~

風景都好靚架~

再見喇小魷B~大個仔先返尼搵姐姐啦~

是日晚餐~

19cm~
魷仔不大但都有D力水~好玩~

評分

參與人數 4金幣 +318 收起 理由
aroomd + 88 鼓勵分!!
hkm1612 + 70 鼓勵分!!
achilles + 80 鼓勵分!!
sing_0811 + 80 鼓勵分!!

查看全部評分

101 發表於 5/6/2011 18:13:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
努力D包你有驚喜
回復 支持 反對

陳大明 發表於 5/6/2011 18:58:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
公喜 師姐!!
回復 支持 反對

ming1506 發表於 5/6/2011 19:11:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
C姐 邊到黎GE
回復 支持 反對

筏仔漁人 發表於 5/6/2011 19:13:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師姐係咪係三柸酒碼頭fit
個頭近排好多廉
我玩煲薑都得好少
回復 支持 反對

sing_0811 發表於 5/6/2011 19:16:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
哈哈,,,你不嬲都出名努力~~黎緊下季繼續努力就唔止咁細ga啦
回復 支持 反對

a25533910 發表於 5/6/2011 19:30:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 1# yuko

條BB幾靚仔wo!!!
回復 支持 反對

derek20058 發表於 5/6/2011 19:35:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
奸巴爹!!
回復 支持 反對

siusun 發表於 5/6/2011 22:36:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 1# yuko
恭喜!!恭喜!!長Fit長有....
回復 支持 反對

風之速遞 發表於 6/6/2011 01:00:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
勁呀師姐~呢期fit魷我真係投晒降
回復 支持 反對