搜索

[釣具] 先發圖,再問野=)

qwaszx159258 發表於 27/5/2011 21:11:01 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 澳大利亞
雖然香港就黎過季......但係響南半球既我就開始享受悉尼既魷季Lu ~

得 8 度既夜晚係絕對阻止唔到我去 Fit 魷~~

跟住落黎就要問問大家......

小弟依家用緊支 Crostage 864M,但係好似唔多頂到悉尼磯場既風浪,
加上大部份場合都要遠投避開拍岸既浪,所以想搵支又長又挺既竿

有無人用緊/用過/玩過 MajorCraft KG one ?
小弟有興趣網購一支 902MH ,希望應付到悉尼既風浪,唔知夠唔夠硬呢 ?
掟到3~4號餌木應該都唔會軟 ?

或者有無人可以推薦一支遠投魷竿 ?
價錢係 20000日元上下,
重心向前都無問題( 唔太離譜的話 ),最緊要可以遠投到3~4號餌木
a25533910 發表於 27/5/2011 23:04:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 1# qwaszx159258

師兄,哇.....正呀!!!
回復 支持 反對

愛人布歐 發表於 28/5/2011 05:59:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄,反而我想問下你,黃色果支野系乜?
回復 支持 反對

樓主| qwaszx159258 發表於 28/5/2011 07:24:24 | 顯示全部樓層 IP:- 澳大利亞
回復 3# 愛人布歐

果支係魷魚插,快速殺魷用
回復 支持 反對

PaulLee1101 發表於 22/10/2012 21:33:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

刮花里打 86 MH 就夠做啦,有夠硬,又掉的遠, 你價錢限20000日圓 最好呢隻牌子啦,又係日制,白棍紅棍都差唔多你要既價, 好少少就EVXXGXXXX啦9 MH超好用
不過好少人玩MH,唔中30CM冇咩感覺,多數玩M多
推薦DAIWA中通MH 防風 又夠平,中通MH中20CM都爽
回復 支持 反對