搜索
返回列表 發新帖

[其他] 風雨去釣魚注意事項

billychan246 發表於 18/6/2008 19:55:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
落雨釣魚,都ok!小心石冼,仲有閃電!如果釣釣下有閃電,我會放底支杆,揾地方里埋!因為佢閃電,你收杆,一樣好危險!
來者不拒 發表於 18/6/2008 20:14:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
仲有小心架生d野吹落海.....
michael_iop 發表於 18/6/2008 20:17:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

【更新 – 有辦你睇】

【更新 – 有辦你睇】

我今日1633 時回完帖,心內毒癮及双手發癢難耐。唔駛多講,獵野出發。結果天氣唔穩定,釣魚時又落大雨,睇唔見竿頭"Q"咗魚絲,一不小心揮竿振出,結果聽見"啪"一聲,我嘅06磯竿就弄斷了頭芯。

幾日前魚竿留影。

登錄/註冊後可看大圖

今日2008-06-18,大約1700時,三門仔避風塘。

登錄/註冊後可看大圖

當時天氣。

登錄/註冊後可看大圖

估唔放生呢條"疏羅仔"之後,我支竿就收皮。

登錄/註冊後可看大圖

weschan 發表於 19/6/2008 02:41:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 michael_iop 於 18-6-2008 20:17 發表
【更新 – 有辦你睇】

我今日1633 時回完帖,心內毒癮及双手發癢難耐。唔駛多講,獵野出發。結果天氣唔穩定,釣魚時又落大雨,睇唔見竿頭"Q"咗魚絲,一不小心揮竿振出,結果聽見"啪"一聲,我嘅06磯竿就弄斷了頭芯。

幾日前魚竿留 ...

你好慘呀 .....為你支竿祈禱中 ....hope佢下世做支好竿 .....