搜索

[釣行] 西貢魚排試玩EGI

mabel 發表於 6/6/2008 21:12:32 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
我早前到西貢魚排試玩EGI,中佐三次大尾魷,第一次在8:00-9:00PM中
2隻20CM,23CM,第二次在6:00-7:00PM中2隻23CM-24CM第三次在
7:00PM中1隻30CM,沒有想過有此收穫,好開心呀!

Mabel

評分

參與人數 3金幣 +130 收起 理由
freelyfish + 50 Fit條鍊魷分!!
hoiyatc + 50 我好欣賞!!
kingston + 30 開齋分~

查看全部評分

ioriyam 發表於 6/6/2008 21:39:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
魚排在西貢那麼,可否提供資料.,想上去玩

ayassy 發表於 6/6/2008 23:36:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好滿足既收獲!!  請問帥兄去左邊個漁排呀.. 我都住西貢架. 等我下次去試下
s.w.salt 發表於 6/6/2008 23:57:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
dee236 發表於 7/6/2008 00:25:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
post 相睇下.thx
kingston 發表於 7/6/2008 16:53:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
下次記得影d相上嚟喇...anyway...恭喜晒~~
 樓主| mabel 發表於 7/6/2008 20:31:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回應:西貢魚排試玩EGI.

上次我釣30CM魷時,磅頂不斷出絲,以為中魚,根往停佐出絲,再慢慢收回
大尾魷上水面,用魚排撈箕撈魷,釣後感覺有D附碌,因為本人冇正式的釣具
(冇大尾魷竿,紋,只用路亞竿,紋.)有餌木,大尾魷布線,大尾魷用碳子線加擰圈
等.致於地点在西貢碼頭口左手面有個售票處,(不可賣廣告.)最近一次去連日水都有魷釣.(有相睇.)

Mabel
JL-Crazy 發表於 7/6/2008 20:39:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 7# 的帖子

噢~咁我知邊到啦,謝謝
hoiyatc 發表於 8/6/2008 02:31:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好多魚排墩底都有D料到,不過個人認為地方比較局限.所以上排都係開多幾範好D,如果EGING做主打,可能會比較悶.
 樓主| mabel 發表於 17/6/2008 12:51:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

西貢魚排試玩EGI相片.

照片 1515.jpg 照片 1517.jpg 照片 1514.jpg 照片 1516.jpg 照片 1518.jpg 照片 1519.jpg

評分

參與人數 2金幣 +150 收起 理由
TiGER + 100 學習分!!
ReynoldHa + 50 我好羨慕!!

查看全部評分