搜索

[釣場] 歡迎提供---前打落入釣點目錄(直駁位)!!!

亞多哥 發表於 18/4/2007 03:46:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 JanFisher 於 2007-4-17 23:29 發表

多師傅 呢排我少左前打 多左磯
你行開 d 鋪頭有無見到有 GAMAKATSU RECEPTOR-R 現貨 ??

炸竿師傅就有我份 .....咁快吾玩前打.....磯釣好毒ga, 剩係浮波都成叉野ga. ......Gama 竿好少睇我玩開 daiwa, 但個人覺得 receptor-R 係平, 但買吾到真正 Gama  既質素/優點, 好多師兄講...起碼用支 Chinu Special  先有 feel, 呢個價位好多選擇, post 過去磯釣區大把師兄幫到你.
亞多哥 發表於 18/4/2007 03:49:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 kentwby 於 2007-4-17 23:39 發表

西隧圖2呀 sorry..
應該o係邊道????

我都想知點出去, 後面就係漾日居 & 九龍mtr站......好多年冇出過去d路改哂咯, 邊位師兄知道單聲丫吾該.
JanFisher 發表於 18/4/2007 06:25:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 亞多哥 於 2007-4-18 03:46 發表

炸竿師傅就有我份 .....咁快吾玩前打.....磯釣好毒ga, 剩係浮波都成叉野ga. ......Gama 竿好少睇我玩開 daiwa, 但個人覺得 receptor-R 係平, 但買吾到真正 Gama  既質素/優點, 好多師兄講...起碼用支 C ...

前打唔係唔玩 不過立季過左
自己又想搞下牛屎 細鱗果 d 魚 所以玩少左前打

我自己兩支前打都全部炸哂
淨番兩支落入咋 唉
亞多哥 發表於 18/4/2007 09:58:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 JanFisher 於 2007-4-18 06:25 發表

前打唔係唔玩 不過立季過左
自己又想搞下牛屎 細鱗果 d 魚 所以玩少左前打

我自己兩支前打都全部炸哂
淨番兩支落入咋 唉

咁吾小心ar, 有冇配返 parts?
DriftsinkAngler 發表於 2/7/2007 16:44:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

西區公園

地區: 西區海傍
地點: 西區公園
交通: 西隧第一站, 東邊街出天橋, 電車,地鐵信德行過去,西隧東行線信德前落 5,5A,5B,10,18,104,105,113東邊街落出大海!
最近魚餌店: 石塘咀
釣場種類:  直壆.....
l地面離開水面: 10' - 15'
水深: 水面離水底 14' ~ 16'
適合釣法: ...........前打/落入
備注:  路2'半闊 小心
釣場照片:

更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 1威望值 +20 金幣 +20 收起 理由
pasusu + 20 + 20 認真好介紹!!

查看全部評分

obiwan-kenobi 發表於 3/7/2007 01:20:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
有興趣試下啵,個位唔錯,多謝分享
kentwby 發表於 9/7/2007 02:28:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

紅磡碼頭

地區: 紅磡
地點: 紅磡碼頭
交通: 269b, 269b, 3b, 7b, 15, 85c, 297號九巴
最近魚餌店: 黃埔街
釣場種類:  直壆.....
l地面離開水面: 14-15'
水深: 水面離水底 16-19'
適合釣法: ...........前打/落入
備注:  流好急..3b以上較啱使
           碼頭左邊長年有燈光.

右邊19:00(尾班船)後冇燈.
右邊路好窄..過人要好slim先掂..

評分

參與人數 2威望值 +20 金幣 +40 收起 理由
nortoncamel + 20 + 20 認真好介紹!!
DriftsinkAngler + 20 認真好介紹!!

查看全部評分

口太黑毛 發表於 2/8/2007 23:06:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩~~原來葵青咁多地方打魚, 岩曬住葵芳既我~

另外青衣聯合船塢個度,青馬橋底(近獲底灣)都有一段直駁可以前打,條打魚路好窄,要小心,初一十五就勁緊流,係葵方地鐵站有88M小巴到,尾班車11:00 p.m,遲d有相會post出來~~!!

p.s 旁邊有個石灘可以捉蟹仔,計準時間既話,魚餌都慳番

評分

參與人數 1威望值 +20 收起 理由
DriftsinkAngler + 20 認真好介紹!! 詳細D更好^^

查看全部評分

zoobbhk 發表於 4/10/2007 05:30:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #22 亞多哥 的帖子

尖沙咀中港城入
晚上22:00先好入
水深20呎左右
地面離開水面:2.5-4.5M
適合釣法 : 前打/落入.佛仔(任何釣法都見過)
交通 :bus271號24小時.的士.11號bus都得(自己相脾)
nortoncamel 發表於 4/10/2007 09:32:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #39 zoobbhk 的帖子

果度屬於消防局範圍
已經俾人封咗喇
上次我都去摸門釘