搜索

[其他] 【 前打 點-將-錄 】 打手請報到

DriftsinkAngler 發表於 9/4/2007 02:56:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

見大家咁想社團打魚去!  :bq31

做個[點將錄]先!  + 住邊區!

方便打邊日??

加分要請列出手上神兵利器潻

方便各師兄們"搵腳"夾攻打佢!!!

大家請留 post!

打手

HK/Kln/NT

邊日

方便打打

Kido西環"打神"
DriftsinkAngler西環休星期一有時休埋星期日
Hechi13
銅鑼灣
一至五 - 夜場
- 半場
-全日場

Cyrusboy008
柴灣
*紅假: 釣日,夜
*
閒日: 釣夜
多玩馬記
Moson毛神
香港仔
...不定時
hiu2006天后年中無休,全職釣魚!
carlcow(信子) 鴨利洲每逢學生假期系南區反多.........主場海怡(屋企)
沙立(Eric)筲箕灣星期五比較得閒(夜水)...要返學同返part-time...可以釣的時間唔多
Jeff香港仔打龜之王)jeff
siulung柴灣閒時多數上東廊底玩前打直感,目印比較少玩
Kennethnip柴灣
星期六晚/星期日早
酒鬼西環放星期日多去邊都得
TAGTAGTAG 良灣仔晩上幾時都得釣點:有海水的地方
前打:落入
阿倫西營盤星期一至五晚 or 星期日得閒去邊打搵我都得ga
ivan
上環
多在星期六下午至晚上出動不釣通頂,遠近都去,唯一要求釣場D水不要發出異味。

CHW上水星期六、日都打得有好局放假去打都得
yhyjay上水 星六日較方便望請各高手賜教指點
朱記西貢墟逢星期6都得.
(閒日間中都可以)
專長打...........!
牛@Kristen深井逢紅休
散水呀青衣通常只係得星期六朝早.要返學同做part-time,
scottie_cph青衣星期日休息目前只在青衣打過

Edward3399大嶼山(梅窩)星期日至四就夜晚7:30-12:00
星期五,六就幾時都得
學生
麵包仔Billy東涌紅日釣魚無問題前打超新手,岩岩學打
大雄二世東涌放紅曰同星期曰架下次有時間一齊打.
...............
沙田

華少沙田星期一到星期七,邊日釣到邊日得玩開落入...入開馬記二位(馬場加錦泰)......
anson338沙田
休星期日沙田馬場直駁係我主場,魚餌當然是蟹仔為主,手指甲般大的青口也是我常用釣餌
fify50沙田剛學前打無耐!
Jim310沙田休星期日有時間就釣魚
Kill6666沙田星期六晚加紅日可以去打魚

...............

屯門+天水圍

CoolFire天水圍除以下時間外都得:
星期一至五
..10:00-19:00
星期六..10:00-14:00
除返工時間, 任何時間任何地點日夜都得
(
第日要返工當然唔玩得到太夜啦..^^")
肥德天水圍放星期六日長短周去邊打都得
和彥07屯門放星期四法萊~夢境前打竿 + 千又駒x200
亞漢屯門
機場返工.苦練中超新手.只有一支自研短打.已鑽富士輪
漁痴天水圍星期六彧星期日全日,星期六可打日夜,任何打場
Alex256天水圍閒日放學,星期六都可作釣常去上環,東涌打魚~
Momo323屯門區星期六晚&星期日
肥文屯門星期日放假記得揾我

台 灣 戰 將

好力克
呆仔
黃金獵犬
前打行走人香蕉
打魚新手
蝦仁台灣釣友(高雄)
Dennis
浣熊
無聊人塔塔加大大
長仔
柑仔

nortoncamel 發表於 9/4/2007 06:57:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我維記報到, 超新手一名,學緊養蟹
住牛池灣,彩虹果頭

休星期六日

周圍打都得

打手

HK/Kln/NT

邊日

方便打打

NortonCamel 維記
牛池灣休星期日
周圍打都得

27302470 Billy觀塘返 1 至 5. 星期六返半日玩開磯. 剛玩前打.
周圍釣都得, 最緊要有魚.
Nickchow88
美孚
休星期六
周圍打都得
pasusu
長沙灣
星期六、日

Kentwby
深水埗
返夜更~呢期(sat).off
週圍都想玩吓.
釣魚,南油,前打,筏釣,磯釣,路亞,餌木*不過有時要倍女人
曳曳三少爺
深水埗
星期六...
星期日...全日*
(*唔陪個仔玩嘅嘩)

Hechi
樂富
一至6--
周日--全日
短釣師~短竿釣法
lam
黄大仙
休六日及紅日
週處打
hekaru
紅磡
6,,紅假

貓魚將軍澳星期六、日
oscar741852將軍澳放假無一定ロ奧斯卡 ~ 前打新人王
亞多哥 KJ坑口星期六下午及星期日 0600~0900星期六下午多數去東涌, 星期日晨光多數去將軍澳工業村.
MATCH9999紅磡區放星期日
zoobbhk 油麻地放假唔定光光學打
edward9529鑽石山
紅日釣日,夜
閒日釣夜

唔打唔得
moma ()阿水壽()紅磡區星期一,六,日因為無就腳點,所以週圍玩
Jinshanwai鑽石山要請假註:沒真正打過魚
犬神大角咀平日夜晚同假期邊度都去
Leohhf長沙灣番學同parttime
可以就就時間^^
Catfish官塘多數釣星期日或平日夜晚釣九龍區多, 支打竿訂緊,現用支磯竿加目印玩住先
9 Lun黄大仙星期六or星期日or紅日~New B 報到~ 打邊: everywhere~
Fai@@ ~ 膠暉彩雲放假就冇定.....不過9成係閒日可以叫我暉仔,放假就冇定.....不過9成係閒日.......
Benza 熊貓牛頭角BEN,05年先學釣魚,返工係鯉魚門,食飯個半鐘,成日lunch time去捉蟹,
上年炸左支日新同唔見左個鱗夕彩後,以家窮到用上興打加prox餅.
首創定點前打,放竿煲煙等魚訊(大筏)
斷魚多過中魚,但打龜又多過中魚.....
放棄過前打成年,近排又玩返..

荃灣葵涌

a..荃灣禮拜六日,
閒日下午可能都釣得
要返學同part-time,
Stevenl_604荃灣go anywhere. though I don't have much free time due to my work commitment.
阿恆
(
魚用攝忍私)
荃灣做開夜更 ....sat
放假
平時四圍拱....約去ben樹都得
口太黑毛葵芳
返五日半,
平日
6點後打得,星期六下午,星期日全日
西環及東墩打個魚
Lorally
葵涌假好多但冇定放星期幾邊樹打都得
JanFisher葵涌 閒日放工時間(  七點或打後 )
星期六夜水
星期日天光都得
玩沙田,  青衣 , 荃灣一帶
jasonma123456荃灣幾時都咁得閒  去邊都得係中學生喳

JanFisher 發表於 9/4/2007 07:35:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我都留條腳毛係度先

住葵涌
玩沙田,  青衣 , 荃灣一帶

閒日放工時間(  七點或打後 )
星期六夜水 星期日天光都得

樓主| DriftsinkAngler 發表於 9/4/2007 10:44:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #3 JanFisher 的帖子

諗下: +埋住邊區方便街坊約腳!!

酒鬼 發表於 9/4/2007 11:07:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
報到,報到,我住葵涌,但係初哥一名,
阿恆 發表於 9/4/2007 15:25:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢到~係~係~係咪請~請~請~打打~~~打手呀!...我咁瘦唔知得唔得呢..
我住荃灣........做開夜更....sat晚放假....屋企有三仔一累....有金魚仔、蚧仔,同我呢個死仔....傷恆累累....平時四圍拱....約去ben樹都得.......
我未做過打手架....打第二d就有.....打誘餌呀!所以做打手都係啱啱開始...請我啦!"我會捉好隻蚧公"
pasusu 發表於 9/4/2007 17:38:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
小弟乃釣魚初哥 家住長沙灣 星六日較方便 望請各高手賜教指點
 樓主| DriftsinkAngler 發表於 9/4/2007 17:44:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #7 pasusu 的帖子

初哥 !!!   唔好講笑啦
pasusu 發表於 9/4/2007 17:44:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
不如整個前打落入釣點目錄(直駁位)都好
香港地玩前打既地方真係好少

評分

參與人數 1威望值 +20 收起 理由
DriftsinkAngler + 20 認真好建議!!!!

查看全部評分

樓主| DriftsinkAngler 發表於 9/4/2007 17:51:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
要靠各打手比料啦!!!