搜索

烏溪沙 Boat Game

and_9999 發表於 11/6/2010 15:39:08 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
Ching...小弟計劃聽日去烏溪沙租艇玩boat game, 小弟從未試過boat game......所以有以下問題想問下!!

1. 租艇要幾錢?
2. 最多可以坐多少人?
3. 有甚麼釣點好介紹?
4. 同岸邊釣有無分別?
5. 有無d咩野要特別注意?

Thanks all of you!!!
nick2613 發表於 11/6/2010 16:16:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
1) 250一日2匹仔
2) 3/4... 會幾迫下
3) 就係租艇對開個島尖尖(問艇家)
4) 有
5) 最緊要安全... 呢d都係執生...
chantaiman 發表於 11/6/2010 17:48:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
兩匹仔只可坐2人
D-boy 發表於 11/6/2010 18:52:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
1. 租艇要幾錢?
3.3匹--> $3xx 4匹-> $4xx

法例規定,最多2人

揸艇四圍走啦~定點不如做步兵。

有~可以四圍走,冇反應又轉下位,又可以去D平時無機會到嘅島仔。

第一緊係自己安全啦。其次記得做好防水(電話,相機...)。第三記得抄低艇佬電話,有咩事call佢救命。最好事前plan定路線,有事都識話比人知地點。最後糧水要充足。

ENJOY~~ ^.^

評分

參與人數 1金幣 +50 收起 理由
shek9kung + 50 最好緊係有埋救生衣!!!!!

查看全部評分

andy-chung2003 發表於 11/6/2010 18:54:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
...Ching...小弟計劃聽日去烏溪沙租艇玩boat game, 小弟從未試過boat game......所以有以下問題想問下!!

1. 租艇要幾錢?

and_9999 發表於 11-6-2010 15:39

第一次BOAT GAME 即係唔識開船啦...

1.$280四匹仔
2.最多兩個
3.沿住山邊慢慢玩
4.有分別,如果唔係無人會比錢去租艇玩
5.安全安全同埋安全,最緊要唔好停咁埋礁邊,密切留意各船隻既船尾浪

評分

參與人數 1金幣 +50 收起 理由
shek9kung + 50 安全安全安全!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

查看全部評分

樓主| and_9999 發表於 12/6/2010 00:28:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
由于budget有限,加上小弟想多運動,所以想人力Boat game, 請問Ching價錢如何? play in afternoon
 樓主| and_9999 發表於 12/6/2010 00:37:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
同我想問下果頭 BOAT GAME 而家好不好景? thanks all of u!
 樓主| and_9999 發表於 12/6/2010 00:38:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
同我想問下果頭 BOAT GAME 而家好不好景? thanks all of u!
andy-chung2003 發表於 12/6/2010 19:17:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
and_9999 發表於 12-6-2010 00:38

就算係果度住都未必答到你呢個問題
就好似問:"聽日恆生指數升定跌!?"一樣
每日都可能唔同,水流,位置,天氣,溫度,個人技術等等各種客觀因素
SO...想去就去,最緊要安全,打龜又如何!?
 樓主| and_9999 發表於 13/6/2010 02:22:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Mission failed!!! fit jo 3 hrs, get 3 outopus only

Anyway, thx all of you!!!