搜索

請問南區深水灣一帶有無紅鮋拖

naobao 發表於 5/5/2012 10:19:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 支持 反對

樓主| kenchu 發表於 6/5/2012 00:14:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
南區龜仙人 發表於 2012-5-5 05:33
師兄...我基本上住在南區...好多釣點都釣過晒...你要既資料我PM比你....資料我只會同一D好相遇既釣魚朋友 ...

多謝師兄詳盡無私嘅回覆、亦解答我心中疑問、絕對能幫助到我及想到深水灣拖鮋的魚友、深水灣不是乜友都無、謝謝你的無私分享絕對受人尊敬、謝
回復 支持 反對

南區龜仙人 發表於 6/5/2012 00:37:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
kenchu 發表於 2012-5-6 00:14
多謝師兄詳盡無私嘅回覆、亦解答我心中疑問、絕對能幫助到我及想到深水灣拖鮋的魚友、深水灣不是乜友都無 ...

唔好客氣啦釣魚一個人係釣唔晒既...大家都釣到先會更有樂趣架嘛...不過尋日漏咗唔記得同師兄你講...去釣既時侯...記得帶足夠既水...同埋要做足防蚊操施...祝你長釣長有^^
回復 支持 反對

336338 發表於 6/5/2012 20:48:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
南區龜仙人 發表於 2012-5-6 00:37
唔好客氣啦釣魚一個人係釣唔晒既...大家都釣到先會更有樂趣架嘛...不過尋日漏咗唔記得同師兄你講... ...

師兄,我唔好相遇,但都可否都pm我呢?我去過seaview promenade, 地方好鬼靚,又有地方泊車,不過過馬路要小心因深水灣出香港仔段係彎位,車好快。
photoplace.JPG photoplace1.JPG photoplace2.JPG
回復 支持 反對

南區龜仙人 發表於 7/5/2012 00:49:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
336338 發表於 2012-5-6 20:48
師兄,我唔好相遇,但都可否都pm我呢?我去過seaview promenade, 地方好鬼靚,又有地方泊車,不過過馬路 ...

師兄...當然好愿意同你分享釣點啦...請收PM^^
同埋你貼既地點呢...日水要大漲先多魚仔釣架...有8-10兩細鱗...火點...石祟...石狗公...三鬚...黃腳仔...蠔妹...向海洋公園方向投出...有大黃釘^^

回復 支持 反對

樓主| kenchu 發表於 7/5/2012 02:30:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
南區龜仙人 發表於 2012-5-7 00:49
師兄...當然好愿意同你分享釣點啦...請收PM^^
同埋你貼既地點呢...日水要大漲先多魚仔釣架...有8-10兩細 ...

......
回復 支持 反對

tkmverbt2 發表於 7/5/2012 11:03:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

睇離樓主都係住南區哥頭?據我所知,石澳哥邊有紅鮋拖,自己就無中過但見過人地中。
另外有d 碼頭阿叔話尖沙咀碼頭(唔知邊個碼頭)都有鮋拖的。
如果樓主中魚記得post 上離分享分享~!
回復 支持 反對

BillyCKY 發表於 7/5/2012 14:19:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
頭先去南區玩小物,見有紅友出現..
回復 支持 反對

smlfish 發表於 7/5/2012 14:48:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
南區龜仙人 發表於 2012-5-5 05:33
師兄...我基本上住在南區...好多釣點都釣過晒...你要既資料我PM比你....資料我只會同一D好相遇既釣魚朋友 ...

c hing, 我住港島區, 可吾可以pm埋比我?  謝謝~~
回復 支持 反對

acm2007 發表於 7/5/2012 21:13:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
BillyCKY 發表於 2012-5-7 14:19
頭先去南區玩小物,見有紅友出現..

Billy哥
有冇機會再戰南區(夜水)紅鮋?
康記
回復 支持 反對