搜索

請問南區深水灣一帶有無紅鮋拖

樓主| kenchu 發表於 4/5/2012 02:20:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

唔該晒師兄、有機會試試海洋公園、有的話回覆你 thx
回復 支持 反對

naobao 發表於 4/5/2012 02:49:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
kenchu 發表於 2012-5-3 01:02
師兄你真攪笑、試左有就唔洗上黎問啦、知嘅當幫下魚友、唔知嘅咪入黎睇下咪算囉、你D答案又幫唔到人回答黎 ...

網上交流,來而有往,先最值得人欣賞,
既然你都睇到有咁嘅情況...
過往你亦上網問過不少嘅釣魚問題...
以後就唔好淨係問完就算喇...知道嗎??

要回報吓大家,釣完魚返來出帖報導一吓,
等大家都有野睇吓!!

回復 支持 反對

樓主| kenchu 發表於 4/5/2012 03:13:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
naobao 發表於 2012-5-4 02:49
網上交流,來而有往,先最值得人欣賞,
既然你都睇到有咁嘅情況...
過往你亦上網問過不少嘅釣魚問題...

這個當然啦、(釣到的話)
回復 支持 反對

naobao 發表於 4/5/2012 03:43:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
kenchu 發表於 2012-5-4 03:13
這個當然啦、(釣到的話)

其實唔一定釣到先值得出帖分享嘅
整個釣行,魚獲只係一個小部份...
釣場環境,作釣時嘅個人體會,要注意嘅地方,實踐時嘅感受,交通安排...等等...
比淨係影條魚...對好似你呢類新手釣友黎講更加有價值,
希望你對依家嘅網上情況不滿足嘅同時,都可以出番一分力...
過後如果網上再有人問與你相同嘅問題,
希望你有得益之後,都肯出番一一分力...
有乜野風收到...千萬唔好收收埋埋啊!!
魚樂網要靠大家支持!!

我同你講,回你帖果位"肥斌"師兄,
你唔應該一睇到佢嘅說話就馬上有反應,
最少...咁耐以來,佢分享左唔少嘅好料俾大家,
你不妨搜尋一吓佢嘅帖,你就知我點解咁講...

回復 支持 反對

smlfish 發表於 4/5/2012 11:19:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
c hing, 有冇試過深淺水中間濾水廠個位?  聽講沉底同磯釣都有紅鮋紀錄, fit 友時見到果樹石口都幾大, 應該聚到紅鮋...
回復 支持 反對

腰果肉丁 發表於 4/5/2012 17:47:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
ching,請問西貢,TKO有無得拖紅鮋?
回復 支持 反對

樓主| kenchu 發表於 5/5/2012 02:43:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
腰果肉丁 發表於 2012-5-4 17:47
ching,請問西貢,TKO有無得拖紅鮋?

西貢在對面海水警基地多年前曾經中過、不過唔係拖假餌、係浮波磯杆中
回復 支持 反對

樓主| kenchu 發表於 5/5/2012 02:43:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
smlfish 發表於 2012-5-4 11:19
c hing, 有冇試過深淺水中間濾水廠個位?  聽講沉底同磯釣都有紅鮋紀錄, fit 友時見到果樹石口都幾大, 應該 ...

thx 師兄 try try
回復 支持 反對

樓主| kenchu 發表於 5/5/2012 03:15:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
naobao 發表於 2012-5-4 03:43
其實唔一定釣到先值得出帖分享嘅
整個釣行,魚獲只係一個小部份...
釣場環境,作釣時嘅個人體會,要注意 ...

爆叔、我都同你講、一個人無論有幾多貢獻唔代表佢可以亂講亂答、言詞間董得尊重別人才得別人尊重、唔係我馬上有反應、呢D只係人之常情、換轉係你自己本人遇有疑問希望有D資深既師兄可以幫幫手、點知得出答案(自己試、自己睇、自己諗、刨文啦、等等)你又會如何、無反應?我都係以事論事絕非攪事、就當我小氣、到此為止
回復 支持 反對

南區龜仙人 發表於 5/5/2012 05:33:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
kenchu 發表於 2012-5-3 01:02
師兄你真攪笑、試左有就唔洗上黎問啦、知嘅當幫下魚友、唔知嘅咪入黎睇下咪算囉、你D答案又幫唔到人回答黎 ...

師兄...我基本上住在南區...好多釣點都釣過晒...你要既資料我PM比你....資料我只會同一D好相遇既釣魚朋友分享...希望幫到你啦
回復 支持 反對