搜索

請問南區深水灣一帶有無紅鮋拖

kenchu 發表於 2/5/2012 15:20:28 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
如題、thx.
肥斌 發表於 2/5/2012 20:06:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唔自己試下边度都冇,說真的香港什麼友都冇得拖
回復 支持 反對

樓主| kenchu 發表於 3/5/2012 01:02:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄你真攪笑、試左有就唔洗上黎問啦、知嘅當幫下魚友、唔知嘅咪入黎睇下咪算囉、你D答案又幫唔到人回答黎有乜意思、每個魚友我相信唔會係天生釣魚高手總有疑問、網上討論區正正就是尋找答案的地方、可惜每每有關於任何釣魚之問題總是無人回答、綱上討論只變成一D炫耀自己釣獲釣具嘅地方、我相信網上討論原意希望有一班志同道合嘅人能夠有一個交流平台去推廣釣魚活動、可惜釣魚活動正正相反、最好得自己知釣點、釣法、釣組、釣餌、最好唔好問、你知得越多我釣得越小心態、釣魚啫朋友只係一種玩樂。
回復 支持 反對

海神祭 發表於 3/5/2012 14:00:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
南區可以試下去數碼港拖
回復 支持 反對

lok901 發表於 3/5/2012 21:02:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

南區我唔熟 但一般紅由鐘意石口大既石駁 仲有流水生而湧細.水流一般拖行流最快果段時間.而且水位都好重要.仲有眼前既暗礁位.當假餌經過上方 都幾大機會中到..除左上網 search關鍵字眼 google map街景同衛星圖可能幫到師兄 雖然答非所問 .但希望幫到師兄
回復 支持 反對

lok901 發表於 3/5/2012 21:04:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
當然 以上只是比較大路的資料 每個釣場唔同^_^
回復 支持 反對

kenter 發表於 3/5/2012 21:15:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
lok901 發表於 2012-5-3 21:02
南區我唔熟 但一般紅由鐘意石口大既石駁 仲有流水生而湧細.水流一般拖行流最快果段時間.而且水位都好重要. ...

對對!!仲有我想講香港水域唔止有紅鮋架,仲有馬友tim,而唔係咩友都無,多啲留意下潮汐同天氣再去試^^我自己無拖過南區,只要有人工散石駁都有機會有!另外小弟以前係海洋公園返工果時,見到大樹灣入口果邊啲人工散石駁幾唔錯,可以一試,同埋都聽聞海怡果邊有!希望幫到你!
回復 支持 反對

tm1904 發表於 4/5/2012 01:16:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 支持 反對

樓主| kenchu 發表於 4/5/2012 02:11:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
海神祭 發表於 2012-5-3 14:00
南區可以試下去數碼港拖

唔該晒師兄
回復 支持 反對

樓主| kenchu 發表於 4/5/2012 02:16:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
lok901 發表於 2012-5-3 21:02
南區我唔熟 但一般紅由鐘意石口大既石駁 仲有流水生而湧細.水流一般拖行流最快果段時間.而且水位都好重要. ...

唔該晒師兄、睇完對於拖鮋加深唔小認識、實用資訊、對於我及其他師兄得益不小
回復 支持 反對