搜索

HK旗5/29將於台灣競技會場飄揚

leoncody2639 發表於 26/5/2011 14:09:16 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
余哥這次遠東盃遠投競技,已知是台灣八年來最多人參加比賽的一次活動,感謝台灣眾多好手給余哥的支持,當然也謝謝你們,5/29當日我已交代幹部,將香港特區旗幟掛上立於會場,(只愛投釣不搞政治)代表本會及余哥為HK好友的致意,並向大家宣告香港已成為灣友誼投釣正式交流的一員!
萬寶路 發表於 26/5/2011 14:54:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
掛HK旗好像要向HK正苦申請的!辦咗手續未?免得給人抽後腳

評分

參與人數 1金幣 +1 收起 理由
大三巴 + 1 讚好 X1.... 講得好!...唔係個個拎支區旗 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

rickychuk 發表於 26/5/2011 15:02:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
本帖最後由 rickychuk 於 2011-5-26 15:06 編輯 , @! t7 V' L4 @  p9 [/ V
& _! Z* p+ D# s- W/ D* B

" o, ~& s. Q) o& Y5 O  U. [8 M2 s3 J2 L, n9 m
中華人民共和國香港特別行政區法例3 v" I( U- g8 W$ w* ?
第 2602 章 - 區旗及區徽條例

9 t$ `3 Y" f6 N3 e : v+ ?. W6 I. T; H+ X; q

7 U" M' N5 B) f' G( r% R! c# Y區旗及區徽條例(A602)
4 P& X7 @  B3 q7 g  }4 C禁止將區旗、區徽用作某些用途:
  A* w- s7 c# p1 A4 X任何人如未經合法授權或並無合理辯解,而在違反第(1)款的規定下,展示或使用區旗、區
( w/ E( l  p6 j. R9 E徽、區旗圖案或區徽圖案,即屬犯罪,一經循簡易程序定罪─! O( g7 R9 H6 e
(a) 就第(1)(a)款的罪行,可處第5級罰款;及
" \# \! g# Z- [(b) 就第(1)(b)款的罪行,可處第2級罰款。
. V7 p0 L$ O  \* _: v9 S
回復 支持 反對

樓主| leoncody2639 發表於 26/5/2011 16:44:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
由於掛上區旗地點在於台灣,現徴資詢“政 務 司 司 長 辦 公 室 轄 下 行 政 署”中
回復 支持 反對

0932oxford 發表於 26/5/2011 17:02:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
問政府浪費時間&精神 , 仲搞到一肚火 !
/ r% }0 M* ?% N: u除條底褲掛上去 !

評分

參與人數 1金幣 -10 收起 理由
hhyalex -10 注意言詞!

查看全部評分

回復 支持 反對

naobao 發表於 26/5/2011 17:46:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
余哥這次遠東盃遠投競技,已知是台灣八年來最多人參加比賽的一次活動,感謝台灣眾多好手給余哥的支持,當然 ...
6 p4 b* C$ y( O) o1 ^3 A- A$ [leoncody2639 發表於 2011-5-26 14:09
9 g) A3 f  y' \# p) z0 ^! G! K
Cody兄,
  C" |# Z8 c5 K其實你係咪想話俾大家知有香港人會出席台灣5/29嘅投釣比賽??
2 x2 T0 d9 p1 q你交待乜野幹部??# \; S3 j9 j! Z' S* Z
你謝謝我們??我們都唔知乜頭乜路??
7 |; n: f  K0 {; G& k: J9 z' O講清楚小小個比賽得唔得??
, H8 y4 N+ k% q有邊位香港選手去參賽??' x: z" @' ?! y4 A$ U! `# m
俾我地了解多D喇...香港選手我地一定支持架!!7 e! n+ @( g: G) z8 h3 L9 ~( z
- C4 u+ p1 ]9 B  H) e
如果比賽有外地參加者或以區域分隊,
4 n8 Q# W; M3 E  P& G其實好簡單,支旗就咁寫地地名咪得囉,
/ ^( Z& }9 B+ H4 p$ `  c" c" A我08年去江西玩玩吓...參加一個比賽都係咁...
回復 支持 反對

草上飛 發表於 26/5/2011 18:03:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
7 ?+ n/ Z; u/ f. `( m+ e" L7 X1 F$ ]: [. O
太復雜!!!又要國旗?要否國歌?
$ ?6 \% _5 n5 @# F& z' b  H起來!不願做奴隸的人們!
! m: C/ b$ O( S把我們的血肉,築成我們新的長城!
7 x1 X" I  a5 Q& M& o+ p中華民族到了最危險的時候,(就一齊釣魚).
3 y: H. X  w' w& \4 G咁咪ok囉...

評分

參與人數 1金幣 +100 收起 理由
naobao + 100 寫個服字!!

查看全部評分

回復 支持 反對

樓主| leoncody2639 發表於 26/5/2011 18:35:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Cody兄,9 \- T- B) e) ?  n+ c3 A
其實你係咪想話俾大家知有香港人會出席台灣5/29嘅投釣比賽??& a; M$ m' e) ]+ G9 `) H3 L3 _$ |
你交待乜野幹部??
3 K2 y% T: D. O) X- k你謝謝我們?? ...7 k8 a2 M$ P3 K9 u; D' G4 Y# t
naobao 發表於 2011-5-26 17:46
% b8 m/ V3 L! r! y

3 S, \- \' C; I: @1 C; s/ O" i請你看清楚呢,编帖是台灣余兄寫的!
回復 支持 反對

草上飛 發表於 26/5/2011 18:44:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
- r- m4 E" z1 ~- Q5 x/ k8 O3 e
請你看清楚呢,编帖是台灣余兄寫的!* i: D# P# n5 @
leoncody2639 發表於 2011-5-26 18:35

, J, S) n- o' u. O3 E+ j% r5 T
* O4 D6 Y+ L7 k8 x( G2 P' u' I  q# p' D! h0 A
    omg.更復雜.!!!!come on 清楚d好嗎?吾該....【【【sorry】】】我就最底b的...都吾明!!!!
回復 支持 反對

大三巴 發表於 26/5/2011 19:13:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
余哥這次遠東盃遠投競技,已知是台灣八年來最多人參加比賽的一次活動,感謝台灣眾多好手給余哥的支持,當然 ...  m) y( g; F" k* g/ N4 w( |2 Q
leoncody2639 發表於 2011-5-26 14:09
* f4 S' Q9 W. ^* y2 \
) N0 q: b4 @& ?/ Q" z1 e7 n) f% @6 f
....我同你唔係好熟架!...會犯法既野唔好搞我預我!...6 S! U' M3 y6 y5 t5 ?" i1 z/ c; a
....唔好話多謝魚樂網C兄!...唔好話多謝魚樂網俾你出post!...
+ T. z- v0 c' S" _5 Z, _4 d% y* N ...無端端俾人老屈係同謀!...唔好無啦啦有撻啦!...- Z, U+ _" s$ F, L4 ]
$ X& n7 J  h& w6 T' u, D; j( e: B
....如果係引用!就要寫明引用!....你要教導下果個代表香港亂扯旗既人啊!...
7 r8 o1 s( l) y' J, L; U+ y" B' d: ^% s9 M
....我淨係想睇post咋!... ....
回復 支持 反對