搜索

疑惑,矛盾

關閉 [複製鏈接]
JaSoN=D 發表於 29/7/2008 19:48:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 歐穎海 於 2008-7-29 19:37 發表
重唔明呀!去人屋企玩,尊重吓人,成班老友都無問題,唔通真係為左您,而要成班老友轉呔.
答應左唔狂,而家又攪力戰群雄.
我心目中的香港投釣手呀,去釣魚啦.
有本事釣到世界釣式為您改寫,您唔罵叉佢,我都罵叉佢.
玩之嗎,玩 ...

講得好婉轉
最強幻象 發表於 29/7/2008 20:41:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 JaSoN=D 於 2008-7-29 07:46 PM 發表
一陣下勾隻蟹游上去夾死條池
咪死 唔通
再諗過

調返轉...你條生池仔太大條...食左隻蟹...悟好彩地掛埋去隻鐵板度...咁你收返返黎時...就釣到條池仔啦...
最強幻象 發表於 29/7/2008 20:45:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 歐穎海 於 2008-7-29 07:37 PM 發表
重唔明呀!去人屋企玩,尊重吓人,成班老友都無問題,唔通真係為左您,而要成班老友轉呔.
答應左唔狂,而家又攪力戰群雄.
我心目中的香港投釣手呀,去釣魚啦.
有本事釣到世界釣式為您改寫,您唔罵叉佢,我都罵叉佢.
玩之嗎,玩 ...

係咁架啦師兄...即使現實同網上...好多人釣到二條魚毛就自稱師傅......................................................... .................................................................................. ....................................................................... ...................................................................... ...................................................................... ...................................................................... ......................................................................
減左萬九幾字之後既結論...嘥氣...
JL-Crazy 發表於 29/7/2008 20:49:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
投竿假餌中到魚,又如何?
筏仔餌木中到魷,又如何?
重磯竿浮波中到魚,又如何?
磯竿拖膠蟲中到魚,又如何?

根本釣魚就冇一套一定對的法則,只有好 d,同冇咁好。

小弟 10 幾年前,未認識假餌釣法,就用25 號 15 呎投竿 + 9000 鉸 + 30 lb 絲 + 條假魚拖鱸,真係辛苦到隻屐咁,以後都唔會咁樣玩。

一支 berkley 6 呎假餌竿勾隻沙蝦仔或者一舊紅蟲去掟立,不知幾過癮。

只係每一處地方有佢自己一套法則,要玩,就請遵守。
hiu2006 發表於 29/7/2008 21:01:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 最強幻象 於 2008-7-29 18:51 發表

十狂兄...我都有疑惑...二年前我~本人~發明左另一種釣法專對附魚場魚...

係用磯竿+浮波...成條池仔...投出去拖住類似灘投法又類似假餌法去釣...

等條死魚係底度似死又悟似死...但又會郁...而引起D ...

唔知係乜!放晒落"魚樂台"啦!唔洗煩!無交哎!唔會嘈!
心淡......早知慳番d力,唔打咁多字!由得佢............
最強幻象 發表於 29/7/2008 21:09:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 hiu2006 於 2008-7-29 09:01 PM 發表

唔知係乜!放晒落"魚樂台"啦!唔洗煩!無交哎!唔會嘈!
心淡......早知慳番d力,唔打咁多字!由得佢............

講得好...釣魚根本就係娛樂...攪咁多野我腦海中只浮現四個字~傭人自擾~
歐穎海 發表於 29/7/2008 21:11:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 43樓 最強幻象 的帖子

[誰又騎著那鹿車飛過  忘掉投下那禮物給我  凝視那燈飾 只有今晚最光最亮  卻照亮我的寂寞]
即是說[寂寞的我,今夜將會星光燦爛!]
正常網友,正常生活,正常人類=都在 嘥氣... =又點駛驚
幻象兄有您陪伴,嘥喲氣,值得架.
來吧 一齊嘥氣.
最強幻象 發表於 29/7/2008 21:13:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 歐穎海 於 2008-7-29 09:11 PM 發表
[誰又騎著那鹿車飛過  忘掉投下那禮物給我  凝視那燈飾 只有今晚最光最亮  卻照亮我的寂寞]
即是說[寂寞的我,今夜將會星光燦爛!]
正常網友,正常生活,正常人類=都在 嘥氣... =又點駛驚
幻象兄有您陪 ...

寂寞的我,今夜將會HE呵霞HA...就黎閃人...
 樓主| leoncody2639 發表於 29/7/2008 21:21:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我這些小人物,那裡敢在此散野,你們喜歡什樣就什樣囉,我和你們只是觀點與角度不同,又有甚麼大不了喎!
算吧!就當我一個錯哂囉,咁樣你們滿不滿意!
歐穎海 發表於 29/7/2008 21:27:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
甚麼對對錯錯都算,生活平安快樂,大家飲杯,身體健康!