搜索

[釣行] 請問香港南區有咩釣位?

乂大眼仔乂 發表於 2/6/2008 18:11:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
新手係咁嫁啦....死下死下就慣....
zz9413 發表於 4/6/2008 22:30:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

依家南區D魷就少D啦~ 等秋季先會多返D
一係試吓清水灣租艇仔
都有D景架
不過大東南風就吾好去喇~ 好大浪架.... 小心... 小心....
zz9413 發表於 4/6/2008 22:36:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
各位老魚&魚王師兄
你地D官方打答案 都好"行"

評分

參與人數 1金幣 +50 收起 理由
joecylee + 50 在"行"分!

查看全部評分

johnho 發表於 5/6/2008 22:56:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄。。有架。。5月11日有一魷。。今晚去都有。。不過。。好細。。放生咗。。重有遇見師兄。。傾傾下計。。佢又中。。可惜甩咗咋。。

食咗。。

食咗。。

放生咗。

放生咗。

評分

參與人數 1金幣 +70 收起 理由
joecylee + 70 我好贊同!!

查看全部評分

JL-Crazy 發表於 5/6/2008 23:07:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 zz9413 於 2008-6-4 22:36 發表
各位老魚&魚王師兄
你地D官方打答案 都好"行"

師兄

請你提供 d 唔"行" 既南區釣點呀,謝謝
joecylee 發表於 6/6/2008 00:17:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 johnho 於 2008-6-5 22:56 發表
師兄。。有架。。5月11日有一魷。。今晚去都有。。不過。。好細。。放生咗。。重有遇見師兄。。傾傾下計。。佢又中。。可惜甩咗咋。。

JL~ 魚毛ZZ9413哥哥有吾“行“既答案我都想知,
Johnho師兄你走左無幾耐就中啦!
香港南區有咩釣位吾止一兩個,樓主努力d係有回報既,我用行動去話比你聽,吾好灰心,有多魷又活性高我都想,小既活性低中一兩口又吾同玩法!樓主比心機!

評分

參與人數 2金幣 +149 收起 理由
松田先生 + 100 行動証明分~
teddyangel + 49 講多無畏-行動代表一切.

查看全部評分

zz9413 發表於 6/6/2008 10:31:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
各位師兄~
有興趣 visit the following Map 有六個位提供
But 係秋天D魷先至多D 同大D

http://maps.google.com/maps/ms?i ... 23&ll=22.243821,114.186155&spn=0.004548,0.006609&z=17

評分

參與人數 1金幣 +100 收起 理由
松田先生 + 100 無私分享分!!

查看全部評分

樓主| bear0004 發表於 6/6/2008 11:12:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
有5個位都試過了~~搵日試埋利南道先
JL-Crazy 發表於 6/6/2008 11:15:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 zz9413 於 2008-6-6 10:31 發表
各位師兄~
有興趣 visit the following Map 有六個位提供
But 係秋天D魷先至多D 同大D

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=zh-TW&msa=0&t=h&msid=113116075622626684409.00044ef5bea4ed310e823&ll=22.24382 ...

多謝師兄提供熱門但唔 "行" 既位
joecylee 發表於 6/6/2008 11:21:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 bear0004 於 2008-6-6 11:12 發表
有5個位都試過了~~搵日試埋利南道先

赤柱,中灣,聖士提反灣,石澳,比心機Check下舊Post, 你會知道好多位,記得吾好一個人去,安全要緊!