搜索

[釣具] 平凡的測試報告 HR EGI FORCE A-TYPE EA-832E<加圖>

飄飄然 發表於 15/1/2008 08:10:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
avstar 發表於 15/1/2008 08:36:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Sheung Wan 有lee 枝杆, around HK$ 8xx........
JL-Crazy 發表於 15/1/2008 09:51:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 avstar 於 2008-1-15 08:36 發表
Sheung Wan 有lee 枝杆, around HK$ 8xx........

呢個價錢,真係幾抵玩喎
 樓主| gilsonli 發表於 15/1/2008 10:13:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 avstar 於 2008-1-15 08:36 發表

你睇清楚呀...

我上HR公司個blog 睇過... EGI FORCE有3個檔次...
我而家係試 A-TYPE... 仲有B同埋C...
jj721 發表於 15/1/2008 10:27:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 24# 的帖子

師兄,可唔可以pm我,有關呢支竿可以係邊樹有得睇吓,同埋個$
aas123321 發表於 15/1/2008 12:06:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
者係個價唔止800

樓主| gilsonli 發表於 15/1/2008 12:29:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 aas123321 於 2008-1-15 12:06 發表
者係個價唔止800

EGI 你又岩呀... ?
車厘 發表於 15/1/2008 13:45:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我想以一個新手既角度講講呢枝杆......(因為呢枝好野俾我偷左lu )

以前用既餌木杆,因為敏感度唔高,所以只係不停casting,做動作,
隻餌木係海底發生咩事我唔係好清楚,通常中都係做動作既時候先發現,
但係而家呢一枝新餌木杆,因為敏感度較高,我可以清楚感覺到餌木係海裡面到唔到底,有冇撞擊,同微細既拉力.(我唔多專業,唔好介意)

重點係:
到用呢枝餌木杆,我先開始感覺到各位師兄之前同我講既理論,因為之前我完全感覺唔到,所以根本唔明白.....仲問:「咁即係點呀?」
到而家,我開始感覺到每做一下唔同動作,隻餌木既反應,而唔係盲目做動作,每一次有"魷"既時候,都可以捉緊個機會抽杆,而家真係中多左好多.
仲有以前覺得中到魷只係好運,唔明點解同一個位,人地中,係你唔中,而家我明喇!我諗你都明啦.....哈哈哈哈

想你既伴侶更加投入釣"魷"既世界,就要俾佢感受到真正既樂趣!(純屬攪笑)

評分

參與人數 5金幣 +190 收起 理由
京士頓 + 50 好一篇心得分享 x 3
ReynoldHa + 50 升級分!! You are really upgraded.
gilsonli + 30 人俾我又俾先
JL-Crazy + 30 好一篇心得分享 x 2.
華少 + 30 好一篇心得分享

查看全部評分

naobao 發表於 15/1/2008 13:51:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 車厘 於 2008-1-15 13:45 發表
我想以一個新手既角度講講呢枝杆......(因為呢枝好野俾我偷左lu )

以前用既餌木杆,因為敏感度唔高,所以只係不停casting,做動作,
隻餌木係海底發生咩事我唔係好清楚,通常中都係做動作既時候先發現,
但係而家呢 ...

<<<<<真正既樂趣....~tyjp-2-10^
華少 發表於 15/1/2008 13:53:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

工慾喜其事
必先利其器
要搵一支合自己心水的竿真的困難