搜索

[釣行] fit早魷!!

飄飄然 發表於 30/12/2007 15:23:45 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
今早約左夾夕龍,Rocky,亞剛共四人fit早魷,大北風, 直頭吹得郁個人咁滯,轉左三個位!!
最後個位大廟,眼見對開有架大船供善信放生 ,放一段時間已有很多魚回歸大海, 點知放完一分鐘都唔知有冇,幾架艇即刻前後左右圍住架放生船落網 ,有冇搞錯 ,咁都得 ,真係比呢d人吹脹,架大船放生之前攞幾把架生上船大叫老笠好Q過喇!!
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 5金幣 +192 收起 理由
hoiyatc + 30 我好羨慕!!
shek9kung + 50 又中大野啦!!!!!!!!!!!!!!
夾夕龍 + 30 好Q有型!!!!! 勁抽33CM
JL-Crazy + 32 開黎又 30 幾 cm 啦喂~~~~~~~~
大便高達 + 50 好魷, 好魷

查看全部評分

樓主| 飄飄然 發表於 30/12/2007 15:36:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
batchan 發表於 30/12/2007 17:57:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 飄飄然 於 2007-12-30 15:36 發表

遲下晴d冇咁大風一齊做佢世界呢!!

我又要~~~~
chow 發表於 30/12/2007 19:17:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #1 飄飄然 的帖子

有時又唔係咁講ge.....我本人就唔係好贊成d人係到放生d魚....因為佢地可能好心想放生做善事...但佢地完全冇諗過佢地咁做會破壞到個海d生態~~放太多大魚d細魚會比d大魚食唒~星鱸就係一個例子!我果區d立魚一年比一少,唔單只係立魚連其他魚種都係咁!!!!我都係到諗咁係咪呢個原因先咁....所以有時d人落網唔一定係壞事.......可能仲救番同平衡番個生態!!!!!!
RGiggs 發表於 30/12/2007 19:40:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
這些事,大廟時有發生!
如果係一些特別日子!
魚未放落去!下面都己經佈滿天羅地網!
JL-Crazy 發表於 30/12/2007 20:01:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 飄飄然 於 2007-12-30 15:36 發表

遲下晴d冇咁大風一齊做佢世界呢!!

我又要~~~~~~~~~
~~喂~~ 發表於 30/12/2007 20:05:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 chow 於 2007-12-30 19:17 發表
有時又唔係咁講ge.....我本人就唔係好贊成d人係到放生d魚....因為佢地可能好心想放生做善事...但佢地完全冇諗過佢地咁做會破壞到個海d生態~~放太多大魚d細魚會比d大魚食唒~星鱸就係一個例子!我果區d立魚一年比一少, ...

會唔會你果區放左條鯨魚食哂d魚
chow 發表於 30/12/2007 20:34:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #8 ~~喂~~ 的帖子

會呀.....哈哈哈!!
vyin 發表於 30/12/2007 22:21:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
係咪南區呢?
520038 發表於 31/12/2007 02:51:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
艇家的陰謀論...