搜索

[釣具] Shimano holiday mate 3-350磯竿問題

牙豪 發表於 22/7/2010 18:37:36 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

我今日去左買支Shimano holiday mate 3-350防波堤竿

我買個支係舊版,韓國制,新版係中國制的

但係以家睇先知我岩岩買個支舊版都係中國制,竿袋就寫韓國制

點解會咁呢??因為新版魚會起角,同埋係中國制(唔知起角係唔係中國制),所以我先買舊版

以家睇連舊版支竿都寫中國制....朋友個支舊版早我2星期買的,,係韓國制

點解會咁架,咁支竿有冇問題???

中國制同韓國制差得遠唔遠??

人仔家豪 發表於 22/7/2010 22:55:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實真係無乜分別
固力果 發表於 22/7/2010 23:48:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

CHING你心理作用姐 , 技術才是王道 ! 你要相信自己 !

其實有技術竹籤都可以戳死人冇技術寶刀都一樣會被劈斷
catiii05 發表於 26/7/2010 16:57:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
舊版係有兩個產地…韓國同中國

據知…韓國確實造工好 D
 樓主| 牙豪 發表於 26/7/2010 17:58:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 4# catiii05

ching知唔知頂大魚,韓國同中國差得遠唔遠架??

個竿袋寫韓國,睇睇下先係中國=.=
catiii05 發表於 27/7/2010 16:28:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

可以話冇分別…幾o舊水o既o野點分呀???
不過呢類竿好快就變軟…簡直唔可以用"竿腰"、"反發力"去形容
我支韓國 2 號 350 用足 6、7年只係 "林" 晒 … 想炸o左佢換過支都冇機會 … 但身跟友人中國制 2或 3 號 300、350、400就全軍覆沒 … 只能講 … 唔同人唔同用法