搜索

[釣行] 香港岸拖發生大件事!!

細路仔 發表於 30/9/2007 21:26:48 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
各位請睇吓相先!!
終於有一條可以比自己做紀錄魚啦~
開心到爆我同Leo兩個好似傻左咁,
叫左足足成個鐘:fb25唔知呢世仲有無機會再中到
尋日同Leo去遠征,又山又水,去到釣點,

先用minnow拖左一陣,天氣鬼咁熱,又無料到,

突然間見到銀影升水追魚仔,咁即刻換隻popper試

吓,第一次有追食唔到,反而條魚飛左上水面

,到第二次一野咬住,剛剛咀角,
中呀:fb13一野拉出去:fb27無情力成個人向前跌:me17連跌幾級條魚度力非常勁呀

頭個幾分鐘比佢禁住來玩 .....等到佢停一停

我就緊係襯e個時間來K.O佢啦,我係禁收係禁收

等佢冇回頭既機會,佢一回頭我就大力秋竿,等佢回

唔到頭
經過幾番努力,終於..終於..俾我K.O佢
呀Leo幫我夾上黎仲驚佢被咬
無諗過咁大條只係用左20lbs鱸竿,有D吃力,

攞把尺黎一度100cm大海狼.....開心到爆呀

可惜之後無咩料到,就收工!

條魚禁大,最後緊係放生啦~

更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 32威望值 +1215 金幣 +859 收起 理由
sochuchu + 15 寫個強字!!
gonkuhung + 20 神童表現!!
阿聰 + 30 + 20 我好欣賞!!
bluefin + 10 + 10 Nice catch!
gilsonli + 50 + 50 大個仔啦
aroomd + 50 + 50 神童表現!!
瘋子 + 21 + 21 寫個勁字!!
有誰共鳴 + 20 + 20 嘩 後生可畏 好大條呀
freelyfish + 25 魚靚樣衰!! (寫俾綠色衫個條友!!嘻嘻!!!) ...
IVYVY + 40 神童表現!!

查看全部評分

naobao 發表於 30/9/2007 21:29:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你條魚......你條魚.....真係無野講...一個字....
細雄 發表於 30/9/2007 21:38:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真係好Q勁呀
風鈴 發表於 30/9/2007 21:38:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢條仲唔係餓狼傳說!?
小小強 發表於 30/9/2007 22:19:28 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
細路仔無得彈,但不要驕傲繼續創佳績
然仔 發表於 30/9/2007 22:48:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
 樓主| 細路仔 發表於 30/9/2007 23:08:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
禁小人回既....= =
leo123 發表於 30/9/2007 23:10:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩.....喺邊度拖嫁??可唔可以講係邊度拖呀???
 樓主| 細路仔 發表於 30/9/2007 23:11:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
nick1285 發表於 30/9/2007 23:17:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #9 細路仔 的帖子

咁答我呀~~~~~