搜索

[其他] 釣立魚資訊

anguslai123 發表於 14/11/2009 01:07:00 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

這幾天有朋友問我有關釣立魚的方法跟用具, 大家可以去這個網址看一看其他人的魚具及方法.
這個言論壇有說及 lure 釣立魚的英文網站. 大家不況交流心得. 我希望lure 立魚人有一天擊敗 iso釣法啦~~加油呀師兄.
http://www.breammaster.com/forum/

因為是英文網站 所以我先教大家入去最重要的.
Bream Classifieds 專門講立魚區 但其他分區都有

Bream Tackle]說及不可缺小的魚具 rod 杆, reel  絞, leader 腳, 同最新用具 資訊
Bream Lures 當然說到有關 HB 硬野, SP軟野, jigs, 同最新立魚資訊
National SportFishing Scene 釣友說到有關釣點的環景 General Tournament Chat
i

個人推介 HB 黃腳立 popper vib minnow 唔知可唔可以講brand name, luckycraft , bassday, ecogear, zip bait, jackall 唔知有無串錯
                   HB 黑立     vib minnow             咬得唔同pattern 好小上水面 釣法我唔係好識講.

圖片來原 http://www.breammaster.com/forum/

冠軍 你今日買個隻野

冠軍 你今日買個隻野

釣魚人努力成果

釣魚人努力成果

評分

參與人數 2金幣 +210 收起 理由
bulldog + 110 毒性強烈!!
黑雲 + 100 認真好介紹!!

查看全部評分

樓主| anguslai123 發表於 14/11/2009 01:13:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
祝大家成功!!
mcas 發表於 14/11/2009 10:30:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
C hing, the website you provided is very informative, thanks for sharing!!
kimfung 發表於 14/11/2009 18:27:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
感謝無私的分享!
ericso 發表於 15/11/2009 02:40:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多謝c兄!!
有幾會都要試下先!!
龍拳 發表於 15/11/2009 13:38:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
感謝分享~ 想找相關資料好耐
tiemco_123 發表於 15/11/2009 15:23:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好正wor~

希望有一日可以成功應用我所吸收ge資訊!

thx~~~~~