搜索

[釣具] Sephia 2500 同 ci4 邊隻級數同效能較高呢?~~?

bobjai 發表於 30/7/2009 13:55:32 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

各位c兄, 月頭泥緊....心郁郁想買野啦又!!!
其實我想問下 sephia 2500 SDH 同 sephia ci4 邊隻級數較高呢?~~?
仲有就係共大尾魷鮫次中, 邊隻係最頂級呢?~~~
有無c兄可以講比我知佢地既分別同埋你起既用後感呀!!~~
你地推介邊隻呀?~~~希望你地比多d意見我丫~~~

SEPHIA 2500

SEPHIA 2500

ci4

ci4

評分

參與人數 1金幣 +100 收起 理由
joecylee + 100 2009 Sephia 都出啦! Ci4 no good... 舊Sep ..

查看全部評分

keith18y 發表於 30/7/2009 14:01:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Sephia 2500 高級過ci4 ,不過ci4就輕過sephia~ xd
睇你自己中2點啦...
同埋sephia 2500 貴過ci4的.
kelvin1012 發表於 30/7/2009 14:25:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

你枝 Graphiteleader 既 Nuovo832MH 更係佩 Sephia 2500 SDH,因為 Sephia 2500 SDH 份 Drag 好過 Ci4,需然係舊款,但各方面都好過Ci4,但都係個句"個人喜好" 你可以睇下個爆炸圖http://fservice.shimano.co.jp/parts/product.asp?l=01&m=01004兩者既分別
 樓主| bobjai 發表於 30/7/2009 17:24:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

就係囉, 一輕就輕左成30g, 所以想問下c兄們既用後感~~
你呢, 你用邊隻嫁?~~~
 樓主| bobjai 發表於 30/7/2009 17:28:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你枝 Graphiteleader 既 Nuovo832MH 更係佩 Sephia 2500 SDH,因為 Sephia 2500 SDH 份 Drag 好過 Ci4,需然係舊款,但各方面都好過Ci4,但都係個句"個人喜好" 你可以睇下個爆炸圖http://fservice.shimano.co.jp/par ...
kelvin1012 發表於 2009-7-30 14:25

哇, 多謝c兄睇post 知道我用咩竿~~~有心~~~
小弟不才...睇完個圖都係.....一舊云....
c兄, Sephia 2500 sdh 個 drag 點樣好過ci4呢???佢其他表現又係指咩呢??
佢順d?? 因為我見好似bearing 都多d~~

c兄你係咪有用開呀?~~~
keith18y 發表於 30/7/2009 18:23:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我自己用CI4...幾好用嫁..
SEPHIA係行TWINPOWER副車嫁...所以會順D...又因為係用TWINPOWER副車..所以重左D
Armany 發表於 30/7/2009 18:34:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

Sephia 2500 sdh 個 drag 同Stella 差不多 ... 單向同Stella 一樣 ...
Sephia 2500 sdh 比 Ci4 sdh 更好多.. 平滑, 準確  ..
的的 發表於 30/7/2009 19:41:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我自己用CI4...幾好用嫁..
SEPHIA係行TWINPOWER副車嫁...所以會順D...又因為係用TWINPOWER副車..所以重左D
keith18y 發表於 2009-7-30 18:23

我隻ci4都好似炒炒地啦....

你隻冇事咩 XDDD........

ci4鋼水太溥
 樓主| bobjai 發表於 30/7/2009 20:30:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

ci4鋼水太溥
的的 發表於 2009-7-30 19:41

炒炒地?!~~點先為之炒炒地呀?~~
keith18y 發表於 30/7/2009 20:32:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

ci4鋼水太溥
的的 發表於 2009-7-30 19:41

下..點炒炒地法??
我個隻無事WOR @@