搜索

[釣行] BrIaN的星期六~~~

細路仔 發表於 29/7/2009 16:24:52 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
悠長的假期,炎炎的夏日,

香港石泊的紅鮪活性漸高,周圍都係紅鮪,BrIaN已蠢蠢欲動,他足跡遍佈港九新界,

漸漸紅鮪已不能滿足他無窮無盡的欲望, 終於,他計劃了這次釣行....日水夏鱸.....

我請求左好多次,今次終於可以成為BrIaN的魚童....真係開心得非常[s:81]

今日的釣獲算好....有幾條鱸同紅鮪...

BrIaN先中條65CM鱸為今日既釣行開幕...

細鱸已經滿足唔到BrIaN啦....佢決定要避過細鱸魚群...向大鱸進攻....我在旁細心的學習如何"避過細鱸魚群...向大鱸進攻"...

拋過幾竿後BrIaN的LIVEBAIT受到強烈的攻擊...竿子的弧度告訴我水底下並非善男信女...

魚絞不段發出爆drag的聲音....我在旁立即拿出手機錄片.....

起魚後,BrIaN顯得不太滿足,但他並沒有停止,立刻挷上seabasshunter再次作釣

果然沒有放棄的他,不出三竿竿頭立刻傳來不尋常的抖動,一下大力揚竿,

幾秒後一條紅鮪上水了....

BrIaN還是顯得不太滿足...但身心已經疲倦了,而竿子的調子足以比紅鮪入石...所以今次決定"避過大紅鮪群...向細紅鮪進攻"

果然係假餌神...不足幾秒,一條細鮪被拉上水了

BrIaN終於滿足了....所以決定收竿回家去...

今次魚童學到非常多野....多謝brian的教導...感激不盡

評分

參與人數 11金幣 +801 收起 理由
福鼠 + 50 好玩、、、、
alanman1007 + 50 無得頂!!!
keung + 50 太強啦~
iizoo + 100 或者人人都係假餌神...
batchan + 30 毒性強烈!!
大野ゆうき + 1 day game seabass
josun + 70 無得定..好
arcticwind + 100 good report!
flyfisher + 100 我好欣賞!!
naobao + 200 我好欣賞!!

查看全部評分

tiemco_123 發表於 29/7/2009 16:43:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好好玩ge海鱸~~~~

爽ar~

評分

參與人數 4金幣 +400 收起 理由
keung + 100 實在太強啦~
kitkit127 + 100 拜神分~
arcticwind + 100 拖條鍊魚分!!
黑雲 + 100 揭發惡行!!

查看全部評分

kennethnip 發表於 29/7/2009 16:53:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
龍頭大佬比捕
 樓主| 細路仔 發表於 29/7/2009 16:55:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好好玩呀做魚童~~~~

爽ar~
yas_kit 發表於 29/7/2009 17:01:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我想請問呢度係邊度黎嫁??thankyou!!
 樓主| 細路仔 發表於 29/7/2009 18:20:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
條鱸金黃色嫁....超靚....條尾個邊藍色...
naobao 發表於 29/7/2009 18:27:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我非常非常欣賞咁好質素嘅分享!!
有相有片,影相又正,背景又無攪過!!
X-LARGE 發表於 29/7/2009 18:34:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好強呀!!!!...條鱸點起呀
 樓主| 細路仔 發表於 29/7/2009 18:35:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
SUPERTOFUMAN 發表於 29/7/2009 19:13:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真係好大條, 條魚好靚仔