搜索

[釣行] 新記錄石狗公

alanman1007 發表於 19/2/2009 13:35:35 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
本來練習拖軟蟲~ 練左成個幾鐘都無收獲~ 之後轉杆玩浮標用重味蝦仁釣~
唔知禽晚係咪水凍加無流~ 得d魚毛浮晒水面~ 4~5個人打沈底成晚無動靜~
我就全方位走動探魚~ 結果有d收獲~
第一口~ 個浮標無反應~ 抽標轉位既時候~ e~ 拉杆既!?
重要起弓添~ 頂左幾秒~ 拉左上水~ 大肚巨狗一條~ 但係上水時係咁掙扎~ 結果脫勾掉左落石蓬游走左...
可惜但又精神晒~
再黎~
無幾耐又一條~ e條浮標輕沈~ 唔理喇! 照抽~ 中!!! e 條重勁~ 同我鬥頂玩過石~
好難先上到~ 條子線花左~ 17.5cm 破我16cm 大狗記錄~ yeah~ 哈哈~ 重大過包375~
之後就得幾條小狗公~
再釣多一陣走人~

狗狗回歸大海~ 其人見到都話想要~ 其他人話我勾親都放晒~ 係咁架喇佢~
我就一笑置之~  之後汁野走人~

登錄/註冊後可看大圖

評分

參與人數 1金幣 +80 收起 理由
飄飄然 + 80 寫個狗字!!

查看全部評分

HOOKER7 發表於 19/2/2009 13:38:32 | 顯示全部樓層 IP:- LAN
本來練習拖軟蟲~ 練左成個幾鐘都無收獲~ 之後轉杆玩浮標用重味蝦仁釣~
唔知禽晚係咪水凍加無流~ 得d魚毛浮晒水面~ 4~5個人打沈底成晚無動靜~
我就全方位走動探魚~ 結果有d收獲~
第一口~ 個浮標無反應~ 抽標轉位既 ...
alanman1007 發表於 2009-2-19 01:35 PM

巨狗....... nice catch!
Calcal 發表於 19/2/2009 13:46:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好耐無見到d咁大的狗了........................
燕歸人 發表於 19/2/2009 15:26:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
WoW~~~What A Big Dog !!! Great!
福鼠 發表於 19/2/2009 16:33:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真係狗王
唔明白 發表於 22/2/2009 17:08:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
SO BIG FISH....
kennethnip 發表於 22/2/2009 21:56:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
幾大條喎