搜索

[釣行] 夏天底物冬天中

siukei1985 發表於 5/12/2015 21:27:27 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

前排可能水口有凍咗D少雜魚化餌,雖然疏口但中親大多好野
條芝麻斑目印中....
黃衣前打中....
唔好彩係條紅瓜子俾我係幾尺水見到佢.....
我望住佢嚟釣仲要中埋就真係好彩....
最唔好彩就係我嘅白果FD.....
由我發現條魚放生蝦落去被雜魚攪殘叫佢埋嚟直至中魚....
前後3分鐘,平時打慣邊爐嘅佢竟係到食花生....
結果當然睇住我中啦....

後記:
有關釣放生魚的問題,個人不太執著和介懷,
只是為到旁人連黃衣、黃腳立,甚至連泥鯭也說成放生魚而笑而不語,
嗯...咁我將D魚全放生,D魚咪真係放生魚囉。

評分

參與人數 1金幣 +200 收起 理由
DriftsinkAngler + 200 我好欣賞!!

查看全部評分

Jerrychf 發表於 6/12/2015 22:24:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
勁人
回復 支持 反對

FELIX009 發表於 6/12/2015 22:50:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
利害!

今日係荃灣見到一大堆人又攪放生。
最攪笑係有好多斤蜆等住放。
回復 支持 反對