搜索

[釣行] 28/11/2015 -- 復課

skycat772 發表於 1/12/2015 13:19:39 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
停辦咗多個星期的雙猛特訓又再復課, 所以我九點就到達斜路.
而且仲叫地膽涼屍來做旁聽生.

今日雙魚氣霸又升咗, 所以全日都維持3米水. 因為水無乜流動.
連非毛都不開口. 好彩耐心等候就有大魚咬鉤.
大家都能上到目標魚.

特別係涼屍用3.6雞流竿08腳力抗巨物.
令我嘆為觀止. 5點開開心心回家...

全日漁獲--
涼屍-- 70cm白鰱x1, 38cm白鯽x2, 非毛x2.
大猛--50cm鯉魚x1. 38cm白鯽x1.
細猛-- 鯉魚x2(78cm & 66cm). 烏龜x1.
伍師父-- 40cm鯉魚x1.
skycat-- 鯉魚x3(66cm, 65cm, 60cm), 30cm藍刀x1.
20151128_082336.jpg 20151128_104203.jpg 20151128_111023.jpg
20151128_112921.jpg 20151128_113403.jpg 20151128_113407.jpg
20151128_120318.jpg 20151128_120355.jpg 20151128_120705.jpg
20151128_120740.jpg 20151128_144036.jpg 20151128_144736.jpg
20151128_144750.jpg 20151128_152347.jpg 20151128_162308.jpg
fw231 發表於 1/12/2015 20:47:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
碌碌都咁大碌
回復 支持 反對

fw231 發表於 1/12/2015 20:47:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
碌碌都咁大碌:'
回復 支持 反對

樓主| skycat772 發表於 1/12/2015 20:56:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

係呀,,,, 當日雖然唔密口, 但中親都有返d 斤兩.
華哥, 星期日你無落斜路咩....?
回復 支持 反對

fw231 發表於 2/12/2015 07:33:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
skycat772 發表於 1/12/2015 20:56
係呀,,,, 當日雖然唔密口, 但中親都有返d 斤兩.
華哥, 星期日你無落斜路咩....?
...

落左,釣唔到鯉魚!得白鯽同鲮魚咋!
回復 支持 反對

樓主| skycat772 發表於 2/12/2015 20:16:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
fw231 發表於 2/12/2015 07:33
落左,釣唔到鯉魚!得白鯽同鲮魚咋!

可能熱返d 鯉魚唔夠其他魚搶食.....
回復 支持 反對

FELIX009 發表於 3/12/2015 07:17:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多謝分享!
回復 支持 反對

樓主| skycat772 發表於 3/12/2015 10:11:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

多謝捧場
回復 支持 反對