搜索

[其他] 科學園公眾碼頭釣魚要守規矩???

鯛魚的尾巴 發表於 20/2/2014 21:25:01 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
我相信大家都有去過公眾碼頭釣魚 但小弟釣魚十多年 第一次聽要守規矩 同第一次釣魚比人大聲小我母親話我唔守規矩 我早到碼頭開好粉坐定定釣左4個小時左右 有位年約50歲左右穿哂成身好似磯釣既肥佬 一來到就話我同我朋友霸住哂啲位 其實我同我朋友只佔6級樓梯位置 相信唔會影響到其他人 我感覺比人恐嚇 我唔想搞事 只好和友人不歡而散 當場好多人都唔敢出聲 還給哪中年男人小我母親 其實釣魚尋開心 點解咁多位唔釣係要迫迫埋埋一個位置釣先開心?我只想聽大家意見 唔想再有呢啲事發生 多謝
lceman 發表於 20/2/2014 21:42:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你怕事既去到邊都會比人蛤,唔駛問點解!
回復 支持 1 反對 0

樓主| 鯛魚的尾巴 發表於 20/2/2014 22:24:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我也說一句
回復 支持 反對

樓主| 鯛魚的尾巴 發表於 20/2/2014 22:26:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我唔係怕 只係近排心情差唔想嘈 想釣下魚減下壓 宜家釣完心情更差
回復 支持 反對

樓主| 鯛魚的尾巴 發表於 20/2/2014 22:27:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
lceman 發表於 20/2/2014 21:42
你怕事既去到邊都會比人蛤,唔駛問點解!

我唔知釣魚都要守規矩 真無奈……
回復 支持 反對

偉~ 發表於 20/2/2014 22:36:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
鯛魚的尾巴 發表於 20/2/2014 22:27
我唔知釣魚都要守規矩 真無奈……

呢個世界真係咩野人都有....
過去左既事就唔好再想了....
件事上我唔覺得你有任何問題....
好好享受釣魚這種活動吧....
回復 支持 反對

nftbasis 發表於 20/2/2014 22:47:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你有冇問佢守咩規距?以我所知近排好多人係呢個碼頭搓波仔chok烏頭,每人坐2級樓梯,最多時有5-6人一齊釣,都冇野呀!唔通係你覇左佢個食湖位?
回復 支持 反對

a25533910 發表於 20/2/2014 23:08:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唉......世界之大,無奇不有!!
我都唔覺得你做錯,「成海都係魚,在乎你釣唔釣到姐!!」,
我相信呢句如果你當時講出黎,

個阿叔一定無聲出!!
回復 支持 反對

fishingboy1119 發表於 20/2/2014 23:10:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
D人好惡喎。
回復 支持 反對

oxford123 發表於 20/2/2014 23:26:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

你叫佢寫清楚出來仲要刊軒 ! 唔係好似大陸d什麼什草委出來9噏 !
你講就係規矩, 我講嘅就聖旨 ! 理佢都傻 !
佢小你老母, 你可以問佢知唔知要守公眾地方規矩 ?
根據第245章第17B 條
(1) 任何人在為某事情而召開的公眾聚集中作出擾亂秩序行為,或煽惑他人作出此種行為,以阻止處理該事情,即屬犯罪,一經定罪,可處罰款$5000及監禁12個月。
(2) 任何人在公眾地方作出喧嘩或擾亂秩序的行為,或使用恐嚇性、辱罵性或侮辱性的言詞,或派發或展示任何載有此等言詞的文稿,意圖激使他人破壞社會安寧,或其上述行為相當可能會導致社會安寧破壞,即屬犯罪,一經定罪,可處罰款$5000及監禁12個月。
佢有咩行動作出恐嚇立刻報警, 唔駛客氣 !
回復 支持 反對