搜索

[釣具] 當Fisherman都滿足唔到既時侯.....Carpenter 應該可以幫到你

yamashita1300 發表於 22/7/2013 21:39:00 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

]早排見有C兄問 GT 竿,ok見有時間,執下D玩具,順手分享下先。
共4支Carpenter,由5-10號PE,LURE MAX由140g-250g,應該夠用喇掛.......

1)The Blue Lagoon 80/30 RF-SHP,PE 5-6,MAX DRAG 9KG,LURE MAX 140g。
2)Blue Chaser 80/35 R-Power Max,PE 5-8,MAX DRAG 14KG,LURE MAX 160g。
3)Endless Passion 82/38,PE 6-8,MAX DRAG 11KG,LURE MAX 190g。
4)Monster Hunter 80H ,PE 8-10,MAX DRAG 13KG,LURE MAX 250g。

Endless Passion 82/38!!

Blue Chaser 80/35 R-Power Max!!

Blue Chaser 80/35 R-Power Max!!

Monster Hunter 80H !!

評分

參與人數 3金幣 +421 收起 理由
herbee + 150 我好欣賞!!
漁痴 + 170 我好羨慕!!
perry1027 + 101 我好羨慕!!

查看全部評分

siulung 發表於 22/7/2013 21:54:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唔做漁夫做木匠
回復 支持 反對

perry1027 發表於 22/7/2013 22:29:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄真係我偶像~好多神級竿及架生~~我好羨慕~
我都搵緊Monster Hunter 79xH....( 請問知唔知邊到有貨,如知道請pm我)  many thanks
回復 支持 反對

perry1027 發表於 22/7/2013 22:34:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
要儲齊依4枝竿真的不容易~^^
有冇興趣一齊遠征去做大世界~?
回復 支持 反對

FELIX009 發表於 22/7/2013 22:41:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多謝分享!!
回復 支持 反對

樓主| yamashita1300 發表於 22/7/2013 22:53:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

當然有興趣喇,但呢4支玩具令我元氣大傷了,要儲多D彈藥先行得喇。
回復 支持 反對

perry1027 發表於 22/7/2013 23:38:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
要啦~要啦~~買左玩具..一定拎佢出去做大世界~!!!
2014 己有2水遠征(2月坦坦 &11月馬代代)~
諗住攪多2水 (5月& 8月)...搵腳時預埋你~^^
回復 支持 反對

guccipo 發表於 23/7/2013 09:28:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多謝師兄分享!,最後我買左zenith 零式改GT7“8呢支竿呀。唔知師兄對呢支竿認識嗎?
回復 支持 反對

樓主| yamashita1300 發表於 23/7/2013 13:37:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
guccipo 發表於 23/7/2013 09:28
多謝師兄分享!,最後我買左zenith 零式改GT7“8呢支竿呀。唔知師兄對呢支竿認識嗎? ...

見過實物,但未實際用過。
回復 支持 反對

kamyun 發表於 23/7/2013 13:47:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
神級兵器無得輸啦!
回復 支持 反對