搜索

[其他] 澳洲旅行~!!!!美食與釣魚之旅~!!!(+左相)

garying01 發表於 28/6/2012 16:49:44 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

其實已經係年頭ge事~!不過一直好懶,今日終於的起心肝去post相分享比大家~
上年尾同老婆去澳洲度蜜月~o個度真係好舒服~
377933_10150603368624968_929960135_n.jpg 387676_10150603361829968_1766730961_n.jpg 387192_10150602223854968_1530096591_n.jpg
去到魚市場~~好多魚~好乾淨~最重要ge係唔會有人買or賣魚仔~!!!有好多都唔知係咩魚~~!!
375546_10150602221109968_441582468_n.jpg 382757_10150602220544968_1962944544_n.jpg 390661_10150603366724968_321686446_n.jpg 389844_10150602220614968_204548072_n.jpg
又去左大堡礁~不過唔知係咪因為近年太多人去~雖然水好清~但係好多珊瑚都死左~

392802_10150602299419968_1282123731_n.jpg 384293_10150602300839968_1393182678_n.jpg 385041_10150602299319968_1906944353_n.jpg 383676_10150602299684968_591774696_n.jpg
GT呀!!!太大估唔到幾多斤~仲有好多紅鮪,火點,好肯多唔知魚~!! 374945_10150602299279968_1072042368_n.jpg
跟住仲有去左釣一陣魚同玩熱氣球~一個熱氣球坐10個人~
除左我同我老婆,有4個係日本人同4個台灣人~d日本女仔影相真係擺好多pose

ry=410.jpg ry=409.jpg ry=408.jpg ry=407.jpg
係熱氣球上ge風景堅一流~

375492_10150602681284968_628845170_n.jpg 捉緊蝦仔去釣魚~
ry=403.jpg ry=402.jpg
ry=406.jpg ry=405.jpg
唔記得左叫咩蝦~~~!!不過好得食~!!!
雖然好得食,不過佢d竿真係中2 斷2+磅頂係壞ge~
ry=401.jpg ry=400.jpg
o個d唔係錦鯉~係磅頭至2斤左右ge黑沙~其實真係堅多魚,成個海都係黑沙~
好似係香港ge泥鯭花咁化餌~掉乜食乜~不過係大好多o者~
ry=404.jpg 大泥蟹~!!!

之後就去左華納~!!!!
ry=412.jpg ry=411.jpg ry=417.jpg ry=416.jpg
兩款唔同ge蝙蝠戰車~!!!
仲有好多好靚嘅figure~
ry=415.jpg ry=414.jpg ry=413.jpg

跟住去左個好靚ge農莊~!!!釣到好多鱄魚~!!!
ry=418.jpg ry=419.jpg ry=420.jpg ry=421.jpg
好少釣淡水~都幾好玩~~~!!!

最後分享一D澳洲美食~!!

385157_10150602712319968_175311742_n.jpg 澳洲ge德國豬手~都ok~乾左少少~
383969_10150602680384968_1313889115_n.jpg 好味焗蠔~新鮮係唔同d~!!
388388_10150602223414968_1852558739_n.jpg 全部自助餐例牌麻麻地~!!不過其中旅轉餐廳個景唔錯~
383598_10150602220834968_1135915106_n.jpg fishmarket ge 小食,過就麻麻地~!!!                                    
378565_10150602680219968_556271654_n.jpg 鮑魚呀~!!!好正~!!!!!

石頭燒~!!!個樣唔錯~食落都唔錯~!不過細件左D~
領隊推介~~泥蟹粥+炒麵~好大隻蟹超級鮮味~!!

393227_10150603369564968_66284263_n.jpg 392964_10150603369489968_313129133_n.jpg
係澳洲農場自家養ge羊,薯仔同鮭魚~超級好味~!!薯仔好甜,但係絕對係自然ge甜~我老婆食哂成碟~
整個旅程最好味ge係羊柳~從未食過咁好味ge羊~入口即溶~!!一個字(強)

更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 5金幣 +630 收起 理由
TinTin + 200 我好欣賞!!
寂寞人 + 30 我好羨慕!!
偉~ + 200 害人不淺!!
最強幻象 + 100 我好欣賞!!
lym000 + 100 我好羨慕!!

查看全部評分

lym000 發表於 28/6/2012 17:02:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄!!!相在那兒...........
回復 支持 反對

樓主| garying01 發表於 28/6/2012 17:12:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 支持 反對

FELIX009 發表於 28/6/2012 17:18:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多謝分享!!
回復 支持 反對

zac11164 發表於 28/6/2012 18:27:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
跟團都有得釣魚咁正!!!
回復 支持 反對

最強幻象 發表於 28/6/2012 21:16:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好正呀......個鮑魚...
回復 支持 反對

偉~ 發表於 29/6/2012 00:14:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好X毒....
想羨慕死人咩....
師兄D相影得十分之靚....
回復 支持 反對

樓主| garying01 發表於 29/6/2012 00:25:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
zac11164 發表於 2012-6-28 18:27
跟團都有得釣魚咁正!!!

有就有~不過時間就唔係好夠lo~我想釣耐d ga~不過跟得團預左只係釣一陣~
但係都有好多口~過到下手癮~
回復 支持 反對

樓主| garying01 發表於 29/6/2012 00:26:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
最強幻象 發表於 2012-6-28 21:16
好正呀......個鮑魚...

堅正呀~!!!想食多幾隻ga~不過個荷包唔比~
回復 支持 反對

樓主| garying01 發表於 29/6/2012 00:29:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
偉~ 發表於 2012-6-29 00:14
好X毒....
想羨慕死人咩....
師兄D相影得十分之靚....

其實我唔係好識影相~不過o個度個景堅靚~唔使識影相都可以影到好靚~
我見到有好多地方都可以釣魚~岸邊梗見到有魚~!!好想再去~!!!
回復 支持 反對