搜索

[釣組] 請問有關南澳漁排

JACKGTR34 發表於 22/6/2012 13:43:13 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
請問各位有關 深圳南澳漁排 嘅資料及意見,因本人及4至5位朋友有興趣釣魚,但對該地方不認識所以煩請各位師兄師姐幫忙,聽講有些漁排會有專車從深圳關口接載?魚餌,魚具及誘餌粉,南極虾是否在該處有售呢?          煩請幫各位忙,謝謝
下川之光 發表於 23/6/2012 11:39:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
C兄。。。收Pm 。;)
回復 支持 反對

樓主| JACKGTR34 發表於 23/6/2012 18:52:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
謝謝,唔該晒.
回復 支持 反對

garylwo123456 發表於 1/7/2012 00:28:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
pm me too. thx
回復 支持 反對

thomas0131 發表於 1/7/2012 00:35:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
pm me too. thx
回復 支持 反對

寂寞人 發表於 1/7/2012 10:40:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
最近才去過,大角嘴XXX釣魚鋪報名上南澳魚排作釣,不用煩車船全包(私家車)。。。因為自己小心。。有人帶比較好~superkao2^,今年是第3年去作釣了(連續去了3年,跟朋友每年也去1次),第1年魚穫比較好。。。上年就。。。麻麻喇。。今年就好番D(第1日釣了幾條黑沙及黃腳,第2日就。。。死喇因為1號風球又大風又大雨。。只能在睡覺排上作釣。。都算好。。。有幾條魚中紅鮋,黑沙,火點!上這個魚排個人有小小貼士,只適合筏釣,前打,磯釣及放地雷,絕不合投釣!魚絲中午用2.5號以下,晚上及清晨可用3-5號博大野(放地雷幾多號也可以!)。記得不要上有顏色的魚絲!選擇比較近養蠔的排作釣因為比較多魚在附近!小小意見希望對你有用啦!祝你們爆釣,影相給大家睇!
回復 支持 反對