搜索

thanks ching初玩石鯛

釣魚郎DON 發表於 5/3/2012 07:57:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄您好!
竿 :Shimano 入門石鯛real power$4xxx
絞:daiwa sealine系列$7xx
網上二手亦可先睇睇、精品才決定。最重要係對比價錢係物超所值。我亦有收過二手石鯛、亦跟我拼了幾年、只要沒有內傷、名廠出品始終有一定質量
回復 支持 反對

樓主| kinkingary 發表於 4/3/2012 04:33:01 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
新手玩石鯛初,先買支平竿玩住先
有冇好竿並繼的
絞介紹?石鯛架介紹?
價錢大約得$5000。二手都ok        石鯛海魂ev4000t  $1599 好不 好     多謝各位解答。萬分感激    想想看c hing成帮兄弟一齐打,好过瘾啊!!!幾時又出呀??搵日一齊玩打返獲丫....比我見識吓thanks星期一至四2200pm-0900am都會到ps不用借東西 意志見識
(我係好多問題呀....我叫亞gary
marcohim 發表於 4/3/2012 12:10:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
海魂唔錯,我有朋友都用緊~不過你想平玩,介紹你peen113~幾百蚊好交易,都唔差,都有好多c兄用緊,包括我
竿方面,睇番你如果想用5000買曬3樣野,可能就唔多夠啦~一係竿方面,買韓國仔,價錢中位數,qc唔錯
回復 支持 反對

樓主| kinkingary 發表於 5/3/2012 08:42:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
THANKSmarcohim CHING極力推介thank  想祝你次次中大魚
and  all c hing  有沒有 用過
シーラインイシダイ・Z40WHエントウ
用過1次,近乎全新,己改jm手波$22xx
Oylmpic 510 SH  ( graphite leader)  並繼
$28xx
95% new
好不好

thanks
回復 支持 反對

marcohim 發表於 5/3/2012 15:15:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

DAIWA  Z40WH,係DAIWA石碉攪入面最頂級的~
我有朋友用過,係唔錯的選擇,但係價錢就貴DD~~

回復 支持 反對

樓主| kinkingary 發表於 6/3/2012 02:07:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
釣魚郎DON 發表於 2012-3-5 07:57
師兄您好!
竿 :Shimano 入門石鯛real power$4xxx
絞:daiwa sealine系列$7xx

十分複雜可靠回  好心機  so good
回復 支持 反對

樓主| kinkingary 發表於 6/3/2012 02:31:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
marcohim 發表於 2012-3-5 15:15
DAIWA  Z40WH,係DAIWA石碉攪入面最頂級的~
我有朋友用過,係唔錯的選擇,但係價錢就貴DD~~

迪佳ga石碉好不好
   Oylmpic 510 SH  ( graphite leader)  並繼28xx
+DAIWA  Z40WH  22xx
now 想不通 睇番想用5000買曬3樣野,可能就唔多夠啦  要奸定要Z40WH
ps     DAIWAZ40WH ....減價至18xx價錢ok合理嗎?
Oylmpic 510 SH  ( graphite leader)  並繼....減價至2oxx價錢ok合理嗎?
thanks  marcohimching好佩服undefined祝你長釣長勝
釣魚郎DONchingthanks好佩服undefined祝你長釣長勝

回復 支持 反對

marcohim 發表於 6/3/2012 20:54:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
kinkingary 發表於 2012-3-6 02:31
迪佳ga石碉好不好
   Oylmpic 510 SH  ( graphite leader)  並繼28xx
+DAIWA  Z40WH  22xx

z30wh~18xx都ok接受到,有時買個靚d的攪,分分鍾可以用成世~最緊要自己鍾意
迪佳石碉,唔錯,夠平,炸左唔肉痛,不過心痛,
!!但係依家買一支少一支,因為佢廠已經停產左!!我自己都收埋左2支,個珍藏

回復 支持 反對

marcohim 發表於 6/3/2012 20:59:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
marcohim 發表於 2012-3-6 20:54
z30wh~18xx都ok接受到,有時買個靚d的攪,分分鍾可以用成世~最緊要自己鍾意
迪佳石碉,唔錯,夠平,炸左唔肉痛 ...

其實如果搵得到d竿,攪,架~5000係夠ga!
我依家用緊d石碉野,果陣買番黎2手,1600,有曬3樣野~
竿~迪佳石碉480
攪~diawa50zh(好似係)
架~台灣仔野,不過都幾受的力!
魚絲~狙擊手pe 20號,200m,2手,仲係好仙,2百幾
加埋都唔洗3千~~

回復 支持 反對

nck 發表於 6/3/2012 23:43:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
marcohim 發表於 2012-3-6 20:54
迪佳石碉,唔錯,夠平,炸左唔肉痛 ...

師兄:多口說句話!請見諒!!!!!!!!
如無記錯30,40,50有3个尺寸
只有 Z40WH 才是遠投
它的線盃和心設計是不一樣的
JM手波都要$5XX無記錯的話!!!!!!!
你說得無錯 113 是最經齊和實用'極小會壞
最好是早期的113 USA現在很難買到!!!!!!!!!!!!
回復 支持 反對