搜索

[釣行] 大海問bass

kk.kk 發表於 19/2/2012 21:01:50 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

昨晚同肥斌,一同去找失落的Sea Bass,肥斌拖Lure,我玩Fly。上次肥斌fly sea Bass 唔惦,今次等我出馬,一嘗FLY 竿中魚滋味,可能成為全港第一人Fly竿中Sea Bass。講就易,但當實行時係两回事,自已第一次去釣点,問題就出現,去到釣点,樹多,人多,位高,大風。Fly咗幾竿唔惦轉位,去到一個走鬼位,好似做賊咁,偷偷摸摸,大動作晤得,出聲唔得,無計海面打晒水,唯有換條膠蟲飛出去,收两收中魚,頂咗無耐見魚,位又高有你無你,飛佢上水,敝家伙甩魚,無奈!!!再飛中..........呢次精咗慢慢收,揾個位成功上水,呢次惦。好拍檔 DSCF3570.JPG DSCF3569.JPG 咁都中 DSCF3572.JPG DSCF3571.JPG

評分

參與人數 5金幣 +769 收起 理由
flyfisher + 200 我好欣賞!!
bulldog + 199 我好欣賞!!
mabel + 120 好大條啊KK.
kido + 150 我好欣賞!!
naobao + 100 毛變膠分...

查看全部評分

naobao 發表於 19/2/2012 21:21:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
淨係肯試都要加分喇
回復 支持 反對

樓主| kk.kk 發表於 19/2/2012 21:29:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多謝:下次再努力。
回復 支持 反對

bulldog 發表於 20/2/2012 08:27:06 | 顯示全部樓層 IP:- 湖北武漢

呢個位的確喺難 cast !!
回復 支持 反對

寶記 發表於 20/2/2012 11:20:29 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門

恭喜恭喜 !!!   {:62_3897:}   繼續努力 !!!
回復 支持 反對

flyfisher 發表於 20/2/2012 11:32:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
讚~~~~
回復 支持 反對

肥斌 發表於 20/2/2012 20:13:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
係喱個走鬼位可以好安靜咁釣魚因大聲一些都會要走鬼
回復 支持 反對

肥斌 發表於 20/2/2012 20:14:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 支持 反對

bulldog 發表於 22/2/2012 09:24:46 | 顯示全部樓層 IP:- 湖北武漢
肥斌 發表於 2012-2-20 20:13
係喱個走鬼位可以好安靜咁釣魚因大聲一些都會要走鬼

走鬼位 ???

KKKK 釣魚 !!

大聲一些都會要走鬼 ????
回復 支持 反對