搜索

[釣行] 快樂的水尾行....三雙成績

martin4234 發表於 23/10/2011 23:30:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

快樂的水尾行....三雙成績
=================

http://v.youku.com/v_show/id_XMzE1NTI3ODYw.html

http://www.youtube.com/watch?v=A9Mw4XG_J7Y

192.JPG 193.JPG 194.JPG 221.JPG 195.JPG 197.JPG 198.JPG 199.JPG 200.JPG 202.JPG 203.JPG 204.JPG 207.JPG 208.JPG 210.JPG 211.JPG 212.JPG 213.JPG 214.JPG 217.JPG 220.JPG 226.JPG 229.JPG 231.JPG 232.JPG 235.JPG 237.JPG 239.JPG 242.JPG 243.JPG 244.JPG 245.JPG 246.JPG 248.JPG 249.JPG 251.JPG 252.JPG 254.JPG 256.JPG 259.JPG 222.JPG 223.JPG 259.JPG 261.JPG 263.JPG 267.JPG 268.JPG 270.JPG 271.JPG 272.JPG 273.JPG 275.JPG 277.JPG 279.JPG 280.JPG 281.JPG 284.JPG 285.JPG 287.JPG 289.JPG 290.JPG 254.JPG 256.JPG 294.JPG 295.JPG 298.JPG 299.JPG 310.JPG 306.JPG 303.JPG 311.JPG 314.JPG 313.JPG 308.JPG 315.JPG 317.JPG 318.JPG 319.JPG 320.JPG 326.JPG 321.JPG 322.JPG 323.JPG 324.JPG 328.JPG 329.JPG 332.JPG 333.JPG 334.JPG 337.JPG 339.JPG 340.JPG

人數: 霍大俠, martin, 俊兄, 老魚, ar 和, NOAH....
時間: 0800-1730..(老魚, ar 和....遲泥)
result:
.......Martin  -  鯉魚 x 1 ((by 鯉魚籠))
.                   -  白鰂 x 3 ((by 鯉魚籠))
.                   -  白鰂 x 2 ((by 手竿))
.                   -  土鯪 x 1 ((by 手竿))
.                   -  金魚 x 1 ((by 手竿))
.                   -  龜   x 3 ((by 手竿))

.                   -  甩一口蛇魚及大土鯪

--------------------------------------
.......霍大俠  -  蛇魚 x 1  
.                  -  鰂魚 x 4  
.                  -  土鯪 x 1
.                  -  龜   x 5
.                  -  甩一口錦鯉幾條怪物
--------------------------------------

.......NOAH    -  鏡鯉 X 1
.                    -  金魚 X 1
.                    -  白鰂 X 2
.......AR 和    -  白鰂 X 8(痴線, 4小時ONLY)
.                   -  金魚 X 1

.......老魚     - 白鰂  x 1
.                  - 龜    x 2
匯報
====

-霍大俠, 一早0700到咗, 好勁...甩咗幾口大嘢...
包括一條見到影的 "錦鯉"
.   蛇魚 無影相...BECAUSE 我都未到.....
.   中午閃了
.   今天爆釣者..

-勝哥放了我1 次了飛機...(-_-....睇路呀...嘿!)

-HIDESON唔舒服..(聽講 AR昌 都係....) 保重呀...
兩位版主....

-我以為又中咗龜...打算"UN"埋岸...點Q知是
"蛇魚", S 型的身驅...凌空甩開了...灰灰灰!

-AR 和 好勁..遲來..BUT 狂上鰂..., 8 枚...
另外..他中金魚...無影到..AS 洗緊嘢..

-NOAH  有鏡鯉..好好嫁LA..

----------------------------------------
OTHERS
1) 三雙成績...

...20 白鰂   ...10 龜      

...10 種生物

-錦鯉(甩掉), -鯉魚, -鏡鯉, -金魚, -白鰂,
-金山鰂, -土鯪, -石鯪, 蛇魚(無影), -龜

2) 投竿 10 投 7 中..., 竟然中白鰂 3 條......

X 2 菲, X 1 鯉....OK LA....甩1 口大嘢 SHIT.....

-----------------------------------------
下次再玩吧...探索 細塘 及 大塘 ^_^

評分

參與人數 2金幣 +400 收起 理由
亞昌 + 200 秋翠@@
hideson + 200 我冇野講!!!

查看全部評分

亞昌 發表於 23/10/2011 23:56:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
馬田,我昨日真係病到真係死左,今日晏晝見好返d就同hideson去左臭河!
水尾都幾多白鯽喎,文㬢個條鏡鯉係秋翠黎架!真好野,水尾成日都有錦鯉!
回復 支持 反對

樓主| martin4234 發表於 24/10/2011 00:02:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 支持 反對

er007er 發表於 24/10/2011 00:55:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
太累.....不想動....sor
回復 支持 反對

hideson 發表於 24/10/2011 01:08:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
er007er 發表於 2011-10-24 00:55

勝哥
成日講釣魚要有「heart」

我同阿昌2個早上仲病緊
丫昌半夜肚痛
我就一早發埋燒

我地2個到左中午身體好番d
都即刻跑左去臭河啦

我地依d先係叫有「heart」!!
回復 支持 反對

hideson 發表於 24/10/2011 01:23:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我唔係到就爆釣?
叔婆你好野!!

馬田:
拿~點解爆炸勾會中到白鯽先?仲有3條咁多!
你條土鯪好靚丫!

noah:
你今次終於打到非以外既野啦!
之前幾次見你同我地釣魚
釣非釣到呆左,搞到我都有d壓力
雖然今日我唔係度,但係martin已經可以代表左我
「我同馬田終於帶你破非啦」!!

霍大俠
係我心目中,霍sir你唔爆釣鯪魚果日都唔可以叫爆釣架。
但係你條生魚係點釣架?

和仔
和仔!原來黑仔果個唔係你!
係我!
我來左幾次,手杆都冇野玩
今日我冇來你就釣咁多白鯽呢!

老魚
咩原來你係用左手釣魚架咩?
上次同你釣過一日魚我竟然都睇唔到
失覺曬失覺曬‧‧‧
回復 支持 反對

樓主| martin4234 發表於 24/10/2011 05:23:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
er007er 發表於 2011-10-24 00:55

NOAH...打算面勝的..

幾多人對住水尾之巔影相....
回復 支持 反對

樓主| martin4234 發表於 24/10/2011 05:25:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
hideson 發表於 2011-10-24 01:23
我唔係到就爆釣?
叔婆你好野!!

搵日會搞搞 大塘 同 細塘 , 見到大鯇...HIDESON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復 支持 反對

無名 發表於 24/10/2011 06:42:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
hideson 發表於 2011-10-24 01:23
我唔係到就爆釣?
叔婆你好野!!

師兄!上次未能釣到其它魚祇是水溫還是太高;現在水溫低了些鯉科的魚就比較活躍;再遲點涼快些就會更加好釣;可惜那時的水位又會再低一些!有時間我們再一起指教指教!
回復 支持 反對

highbeam 發表於 24/10/2011 08:32:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
馬田, 第2張個師兄係你鄰居...
回復 支持 反對