搜索

[釣行] 南生圍//垂釣的天空

martin4234 發表於 22/6/2011 02:02:30 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

南生圍 在陽光及雨水下

尋找大頭的天空

[facebook]10150233392449865[/facebook]

http://www.youtube.com/watch?v=QxRfRiTsbys
http://v.youku.com/v_show/id_XMjc4Mjc3MTAw.html

-藍天白雲, 青草綠樹, 使人心曠神怡..! well 影咗好Q多相, 結集成片好了...

那裡還有兩位釣友同樣到此一釣呢...!

-今日係ar wo 同hideson 循循善誘下, 我終於釣到一條大頭...他們2 人加埋釣到20幾條..!

-今日完成荔枝三部曲, 包括 摘荔枝, "r" 荔枝, 同埋食荔枝, ....甜一濟..!!!!!!,,,d 荔枝

-飯好好吃...^_^...!

-時間問題, 只玩了小白鯽池...!

-在驟晴驟雨的一天出發..!

-下次要玩通宵, 搞埋其他塘...!

-竟然有秘位玩手絲釣鯉.....>_<..!?

-朝9晚7 , call的往返, 食完餐廳晚飯後, 帶著倦意和歡樂閃人......!

-d白鯽是肥嬸在外國訂的來佬貨, "大眼", "圓頭", "尾微彎"....該種特徵是

無咩細骨, 可作煲湯...!

-片尾, 乃本座特意偷影的"塘鯇吃野草"片段, 吃得很狂, 下次要用水草搞搞佢
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 5金幣 +660 收起 理由
hideson + 200 最強現象!!
偉~ + 140 攝影分!!
highbeam + 100 釣曬D大頭!
亞昌 + 170 果然劇毒!!
erkusalo + 50 爽到爆!!

查看全部評分

leo123 發表於 22/6/2011 02:21:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
D邊魚仔白鯽仔好過引呀!

評分

參與人數 1金幣 +20 收起 理由
martin4234 + 20 過癮

查看全部評分

回復 支持 反對

naobao 發表於 22/6/2011 02:39:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
睇睇吓...我都身痕想釣魚仔
回復 支持 反對

樓主| martin4234 發表於 22/6/2011 03:12:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 3# naobao

我反而掛住個到d飯....尤其是蕃薯苗...超正...! 魚好食, 湯好飲..!
回復 支持 反對

hideson 發表於 22/6/2011 09:18:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
始終密度都未夠玩「小白鯽之狂拉」
不過食餌就真係分得好明確
開不同味型的餌就真係會上到不同的魚

仲有點解我飲湯果張
明明我係真係飲緊湯
但係張相好似好chok咁?
唔通我一生出來就chok?
回復 支持 反對

er007er 發表於 22/6/2011 09:29:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
馬田你太懶喇  更係釣唔哂咁多個塘
我對 肥嬸呢個場又愛又恨  真係想釣咩魚 就會 釣到幾好玩  不過就真係好鬼攰  幾個塘 兩邊走
次次玩完 都會成身散哂

評分

參與人數 1金幣 +100 收起 理由
martin4234 + 100 我好贊同!!

查看全部評分

回復 支持 反對

hideson 發表於 22/6/2011 09:35:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
黑仔和即係黑仔和!!!

收埋左把傘,成個釣台都可以話吹倒就吹倒
仲要昨日其實唔係咁大風

吹左自己個釣台
又要累街坊
括埋我個釣台落水

連我副rayban都括埋落水!!
本來我正諗住釣完魚問丫和仔追番$1300 rayban錢
點知魚都未釣完佢又跌多次釣台!

世事真係好奇妙‧‧‧
係混亂當中
我撈左3下水底
我副ray ban 竟然出左來‧‧‧

登錄/註冊後可看大圖

經驗話我知
跌左落水既野
就好似「比條褲丫媽洗唔記得拎番褲袋d錢」一樣
冇硬!!
今次真係太好彩啦

登錄/註冊後可看大圖

評分

參與人數 3金幣 +170 收起 理由
erkusalo + 50 幸運分
martin4234 + 110 HA.!
er007er + 10 同情分

查看全部評分

回復 支持 反對

MWL 發表於 22/6/2011 09:36:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好地方!
回復 支持 反對

highbeam 發表於 22/6/2011 10:00:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
非常好玩的一日.
有得食, 有得釣. 想快D再去!
DSC00791s.jpg DSC00793s.jpg DSC00794s.jpg DSC00795s.jpg DSC00797s.jpg DSC00798s.jpg DSC00799s.jpg

評分

參與人數 2金幣 +400 收起 理由
hideson + 200 影得好有「釣遊」feel!good!! ...
martin4234 + 200 VERY GOOD

查看全部評分

回復 支持 反對

wymaning 發表於 22/6/2011 10:33:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你地班友仔係肥嬸度又食又釣~咁正
我地搵日好天 組隊再去啦~
好掛住佢D飯菜 同白鯽仔

冇見和大師一排~ 台釣好似利害左WO
咁多相都影佢中魚~ 唔通釣得多前打對台釣有幫助
回復 支持 反對