搜索

[釣行] 人神共愤

qishingboy 發表於 18/11/2010 21:11:50 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
今天影的, 這样拖下去, 魚都絶種了.......真想搬0舊大石放系果度...嘿嘿.....下次就............................................
Van 發表於 18/11/2010 21:14:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
恨不得爆左佢!
無我釣夢 發表於 18/11/2010 21:14:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
無計...人地都要開飯.....
ekin66 發表於 18/11/2010 21:18:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
駛唔駛今近岸拖網呀?? 以往都唔會今做.....今樣落去, 咩魚都會走啦....今樣攪法... 我係魚都找石洞藏起來啦.........
天罪 發表於 18/11/2010 21:18:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好得人驚!!
萬寶路 發表於 18/11/2010 21:18:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
哇!大力d揮出去應該都釣到佢
萬寶路 發表於 18/11/2010 21:27:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
早二晚夜晚咩咩肥仔食神果套野,跟隻單拖出去拖魚,條肥仔重好神氣咁話,隻單拖可以"一網打盡"海底d好野,但我眼見果一網九成都係手板樓下魚仔,重會拖爛晒個海床,條肥仔究竟知唔知咩叫"濫捕",再係咁落去,遲早連魚毛都冇得食
wai-fishing 發表於 18/11/2010 21:27:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
可能係拖埋今次咋
本港水域禁拖網捕魚四百漁船受影響
(商台)2010年10月14日 星期四 16:42

施政報告提出,禁止在本港水域拖網捕魚,預計將有四百艘漁船受影響。受影響的漁船船東將獲發放特惠津貼,或參與自願性回購漁船。特惠津貼將按現時受海事工程影響特惠津貼作標準,即以七年漁穫的價值計算。 另外,政府建議向受影響的本地漁工,發放一筆過補助金,約一千人合資格申請。漁工可向漁業發展貸款基金申請貸款,轉型從事可持續發展的漁業。

copy from   http://hk.news.yahoo.com/article/101014/18/kpsa.html
chanqq 發表於 18/11/2010 21:30:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
釣佢上黎拉..系我吾忍
大便高達 發表於 18/11/2010 21:30:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
係唔係又係東涌......小濠灣  果隻野 ?